Bah, overal fruitvliegjes… Geen paniek, met DEZE truc ben je er zo vanaf!

 

fruitlvliegjes

Fruitvliegjes in huis? Geen probleem met deze handige truc!

Ze doen eigenlijk niemand kwaad, maar toch wil je ze liever niet in huis hebben: fruitvliegjes. Die kleine, hardnekkige vliegjes lijken uit het niets te verschijnen en voor je het weet is er een ware plaag in je keuken. Ze grijpen elke kans aan om zich voort te planten en leggen honderden eitjes in een mum van tijd.

Voorkomen en genezen
Fruitvliegjes zijn niet gevaarlijk, maar het idee dat ze met z’n alleen je verse groente en fruit zitten te vreten is niet bepaald gezellig. En niet alleen op het fruit, ook lege wijnflessen en prullenbakken vinden ze om te smullen. Het is dan ook heel moeilijk om deze beestjes kwijt te raken. Voorkomen is dan ook beter dan genezen: gooi fruitsap, voedselresten en lege (wijn)flessen direct weg in een afgesloten vuilniszak. Dek alles in je koelkast en op het aanrecht goed af en hou je keuken vlekvrij. Ondanks alle maatregelen kan het toch voorkomen dat de fruitvliegen hun slag hebben geslagen. Alsnog geen man overboord, volg dan deze simpele tip op!

Cocktails!
We gaan cocktails maken! Nee, niet om zelf op te drinken, maar om de familie fruitvlieg een lesje te leren. Deze alcoholvrije cocktail zal ervoor zorgen dat jouw keuken in no-time fruitvlieg-vrij is, let maar op! Wat heb je nodig? Twee koppen melk, 100 gram suiker en 50 gram gemalen peper. Laat het mengsel sudderen in een pan en giet het vervolgens in een diep bord. De cocktail zal de fruitvliegen aantrekken, waarna ze verdrinken. Om het zekere voor het onzekere te nemen kan je ook nog een bosje wijnruit (we blijven in het borrelthema) naast je fruitschaal of open raam te leggen. Fruitvliegen hebben een hekel aan wijnruit. Bonus: vlinders worden er juist door aangetrokken! Twee (fruit)vliegen in één klap dus.

Bron: Margriet | Beeld: Pexels