Dit is waarom je baking soda in een zoutvaatje zou moeten bewaren


Een zoutvaatje gebruiken is ideaal!

Baking soda wordt wel eens aangeduid als hét wondermiddel voor in het huishouden. Zelfs je gezondheid heeft er heel veel baat bij! Jammer alleen dat het zo lastig doseren is met zo’n grote doos. Gelukkig is daar nu een oplossing voor. 

Wondermiddel

Baking soda werkt goed als schuurmiddel waarmee je tegels, wasbakken, de douche en het bad goed kan schoonmaken. Ook bloemen blijven veel langer vers wanneer je een beetje baking soda in het water doet. Vieze geurtjes zijn ook niet opgewassen tegen de kracht van het poeder: een bakje baking soda op de plek van de vieze geurtjes doet wonderen. Goed, we zijn er dus over uit dat baking soda een heel handig middeltje is voor in het huishouden. Maar hoe krijg je een beetje een vriendelijke hoeveelheid van het poeder uit de grote doos?

Zoutvaatje

Je zou natuurlijk het poeder uit de doos kunnen strooien, maar de kans dat je dan een halve doos baking soda over je interieur heen hebt is heel erg groot. Je kunt natuurlijk een lepeltje gebruiken, maar veel handiger is het om het poeder in een zoutvaatje te doen. Op deze manier kun je altijd precies de juiste hoeveelheid van het poeder op het schoon te maken object strooien. Aangezien baking soda door vocht kan gaan samen klonteren, moet je het poeder wel even op een droge plek bewaren.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tiphero | Beeld: Pixabay