Dit is waarom je nu altijd een bakje water in de tuin zou moeten zetten


Een bakje water moet er van af kunnen!

Er is de afgelopen tijd zo weinig neerslag gevallen, dat we officieel kunnen spreken van een van de droogste jaren in de Nederlandse geschiedenis. Niet zo gek ook dat waterbedrijven waarschuwen voor een mogelijk watertekort. 

En ook precies de reden dat je een bakje water in de tuin moet zetten.

Aanhoudende droogte

Er valt momenteel weinig regen, daarnaast is er kans op een beetje regen, maar dit maakt geen einde aan de droogte. Officieel is er nog geen dreigend tekort, maar wel drukken waterbedrijven ons op het hart om zuinig om te gaan met water. Voor de landbouw en de planten in de tuin is het ook niet heel prettig dat het lange tijd niet heeft geregend. Ook voor dieren is de aanhoudende droogte niet heel erg fijn: zij moeten op sommige plekken erg hun best doen om water te kunnen vinden.

Egels

Momenteel komen veel egels te overlijden omdat ze geen water kunnen vinden. Hierdoor proberen ze op andere plekken hun water te vinden, waardoor het vaak voorkomt dat ze worden overreden. Stichting Vogel- en Dierenopvang de Bonte Piet benadrukt dan ook dat het belangrijk is om een bakje water in de tuin te zetten. Zo hebben egels drinkwater tot hun beschikking en hoeven ze geen voor hun gevaarlijke tochten te maken op zoek naar water. Zet jij vandaag nog een bakje water in de tuin?

Lees ook: Reddingsbrigade waarschuwt ouders: ‘Kijk naar je kind in plaats van je telefoon’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Tips en Weetjes ©