Waarom je je bananenschil niet moet weggooien, maar in water moet laten weken 

Tuineigenaren opgelet!

De lente is officieel aangebroken en het is voor (balkon)tuineigenaren nu alleen nog maar wachten op daadwerkelijk lenteweer. Eindelijk weer aan de slag kunnen met planten, heerlijk! Nu kun je natuurlijk kunstmest inslaan om je gewassen mee te voeden, maar je kunt het ook zelf maken.

Bananenschil

Het is supermakkelijk om zelf een goede kunstmest te maken. Het hoofdingrediënt dat je hiervoor nodig hebt is namelijk een bananenschil. Dus pel dat banaantje, geniet van het fruit en benut daarna de schil optimaal. Dit is hoe je dat doet:

Zo maak je het:

Vul een glas of kom met water en doe daar de bananenschillen in. Plaats hier het liefst zoveel mogelijk bananenschillen in, maar zorg ervoor dat de schillen wel onder water staan. Gebeurt dat niet? Dan gaan de bananenschillen schimmelen en dat doet de kunstmest geen goed. Zet het glas of de kom daarna een week op een plek waar het niet in direct zonlicht staat.

Te gebruiken:

Het bananenwater, dat dient als kunstmest, kun je daarna gebruiken door een deel van het bananenwater te mengen met vijf delen water. Gebruik dit daarna om je planten te bewateren zoals je dat normaal ook zou doen. Dat is het!

Alternatieve methode

Heb je geen zin om een week te wachten tot je je planten kunt bemesten? Dan kun je de bananenschil ook op een andere manier gebruiken. Laat hiervoor de bananen drogen in de zon (als die schijnt) of droog ze in de oven. Zet je oven hiervoor op een lage stand. De schillen moeten namelijk uitdrogen en niet verbranden. De schillen zijn droog wanneer ze kraken als je ze doormidden breekt. Doe de schillen daarna in een blender en blend tot een fijne poeder. Gebruik dit poeder daarna zoals je kunstmest ook zou gebruiken.

Lees ook: Steek een rozensteel in een aloë vera blad om de mooiste rozen te kweken

Bron: Project Diaries | Beeld: Videostill YouTube Project Diaries