Dit is waarom jij je bed op zou moeten maken met natte lakens

Je bed opmaken met natte lakens? Ja, echt!

Ben jij ook zo dol op een schoon bed? Wij vinden het heerlijk! De lakens ruiken lekker fris en het voelt zo fijn aan. Je slaapt altijd net een beetje beter in een schoon bed. En wat dacht je van een hotelbed, dat is pas luxe. De lakens zijn zo strak en glad, zo krijg je het thuis nooit… Totdat je deze tip probeert, want met natte lakens kan ook jij een luxueus hotelbed in je slaapkamer creëeren.

Je zult heerlijk slapen.

Bed opmaken

Het bed opmaken is niet een erg lastig klusje. Sommige mensen stellen het lang uit, maar uiteindelijk is het binnen vijf minuten gedaan. Of je er nu voor kiest om je lakens in de droger te doen of lekker aan de droogmolen in het zonnetje te laten drogen, een schoon bed is altijd fijn. Er zit ook nog een verschil in het materiaal van je beddengoed. Synthetisch materiaal kreukt minder, maar daarin zweet je wel meer. Een mooi katoenen of linnen dekbedovertrek is prachtig, maar komt vaak helemaal verfrommeld uit de wasmachine. En daar wil je je bed niet mee opmaken, toch?

Niet meer strijken

Je kunt natuurlijk je beddengoed strijken om een glad resultaat te behalen, maar er is nóg een manier om gladde lakens te krijgen zonder te zwoegen. Haal de lakens voordat ze helemaal droog zijn uit de droger of van het droogrek. Ze moeten natuurlijk niet meer nat zijn, maar gewoon nét niet droog. Sla ze goed uit om de laatste kreuken eruit te halen. Maak nu je bed hiermee op. Het beste is om je matras eerst te doen, tien minuten te wachten om dit te laten drogen, om dan je dekbed te doen.

Vies

Wij dachten eerst, maar wordt het dan niet vies en schimmelig? Nee hoor, zolang de natte lakens die je gebruikt niet nat zijn, maar slechts een klein beetje vochtig. Leg ook niet je dekbed op het nog vochtige matras, want dan kan het niet helemaal opdrogen. Je zult zien dat als je lakens droog zijn, je een heerlijk fris en strak opgemaakt bed hebt.

Lees ook: Dit is de reden dat je je dekbedovertrek altijd binnenstebuiten moet wassen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tiphero | Beeld: Pexels