Dit is de reden waarom je altijd deuren moet sluiten voor het slapengaan

deuren

Doe de deuren ’s nachts dicht!

De meeste mensen laten de deuren in huis openstaan als ze gaan slapen. Op zich logisch, want zo kan het huis ’s nachts lekker doorluchten als je een raampje open hebt staan. Een briesje in de slaapkamer is vaak juist heel erg prettig en als je kinderen hebt wil je ze natuurlijk graag kunnen horen, stel dat er iets aan de hand is. 

Maar wist je dat het openhouden van de deuren in huis best wel gevaarlijk kan zijn?

Vluchttijd verlengen

Een simpele handeling als het sluiten van de binnendeuren kan namelijk je leven redden wanneer er brand uitbreekt. Doe je alle deuren dicht voordat je gaat slapen, dan heb je een veel hogere kans om weg te komen bij brand dan wanneer je de deuren open laat. Deze conclusie is gebaseerd op nieuwe onderzoeken van de Brandweeracademie. Wanneer er brand uitbreekt in je huis, heb je maar drie minuten om weg te komen. Doe je de deuren dicht, dan verleng deze tijd om te vluchten met ongeveer 3,5 minuut en vergroot je de kans dat je gered wordt.

Brandtest

Een brandtest liet nog eens zien dat brand(wonden)slachtoffers voorkomen worden door het sluiten van binnendeuren. Tijdens de brandtest worden twee identieke testwoningen in brand gestoken: één met gesloten en één met open deuren. Het is dan duidelijk te zien dat in de woning waarbij de deuren gesloten zijn de rook zich minder snel kan verspreiden. Bekijk de video hieronder maar:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Brandweer.nl | Beeld: Pixabay