Een beruchte Tiger Temple is bijna 150 tijgers kwijtgeraakt, wij zijn blij met deze enorme redding!


Wat een redding, bijna 150 tijgers!

Veel dieren worden gebruikt en gevangen gehouden om mensen te amuseren. Vaak voor veel geld maar in de armste landen wordt het geld niet besteed aan de dieren. Ook in Thailand worden een bedreigde diersoort uitgebuit als levende attractie.

De boeddhistische tempel in de provincie Kanchanaburi, ten westen van Bangkok is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een populaire Tiger Temple. Er zijn wel bijna 150 tijgers te zien. Toeristen kunnen alles doen met de tijgers en welpjes; selfies maken, eten geven enzo. De monniken die daar de tijgers houden, geven een beeld weer dat ze goed voor deze bedreigde diersoort zorgen. Maar dat is niet wat dierenactivisten en bezoekers melden.

Het gaat rond dat de monniken zich schuldig maken aan dierenmishandeling, ook worden er illegaal tijgers gefokt en zijn de tijgers gedrogeerd. Deze verhalen zijn bekend geworden op social media en bij de overheid. De adjunct directeur-generaal van het ministerie van nationale parken heeft de Tiger Temple meerdere keren aangegeven actie te moeten ondernemen. Helaas tot voor kort zonder resultaat.

Al deze pogingen hebben nu toch gezorgd voor succes. Kijk maar op de volgende pagina, ook hebben we een filmpje voor je dat deze tempel eerder werd verzocht actie te ondernemen.


Pagina 1/2