Beschadigde bank door een krabbende kat? Zó los je dat op!

kat bank

Met deze lifehack maak je je bank weer mooi!

We zijn gek op onze katten en kunnen eindeloos met de beestjes spelen en knuffelen. Maar goed: katten moeten nu eenmaal hun klauwen érgens aan scherpen. En soms is helaas je bank daarbij de klos. Zo los je die lelijke halen weer op!

Krabbende katten

Een kat moet je nooit verbieden om lekker te krabben. Dat is namelijk hartstikke ongezond voor de pluizige huisgenoten. Maar soms zou je je kat het liefst achter het behang plakken, als ze hun krabpaal weer eens negeren en in plaats daarvan hun klauwen in je favoriete stoel zetten. Natuurlijk zijn er tips om het krabben aan je meubilair te voorkomen. Maar mocht dat niet werken, dan heb je al gauw een bank vol lelijke halen van waar je kat zich heeft uitgeleefd. Zonde!

Gelukkig blijkt dit heel makkelijk op te lossen.

Lifehack

Het enige wat je voor deze handige lifehack nodig hebt? Een houten tandenstoker! Via Instagram deelt katteneigenares Katie hoe je het aanpakt.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie (@klausvonmittens)

Het is natuurlijk een ontzettend tijdrovend klusje, maar mocht je op een goede zondagmiddag een keer een uurtje over hebben: pak er een tandenstoker bij. Rol hierin alle losse halen en lusjes die je kat uit de bank gekrabd heeft, en duw ze terug door de stof. De houten vezels van de tandenstoker zorgen ervoor dat je de draadjes van de bank makkelijk meedraait tot een soort propje, die vervolgens makkelijk in de bank terug te stoppen is. Wel zo makkelijk!

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk geldt wel dat het nog handiger is om de lelijke krabben te voorkomen. Hoe dan ook is het belangrijk om je poezebeest een fijne krabpaal of krabplank te bieden. Hier kunnen ze naar hartenlust aan klauwen. Ook kun je bijvoorbeeld delen van je meubels bedekken met dubbelzijdig tape of aluminiumfolie. Hier zijn katten bepaald geen fan van, en dat voorkomt krabberij!

Lees ook: Aha! Dit is de reden waarom katten zo gek zijn op vis

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash, Caleb Woods