Bespaar tot wel 420 euro op je vaste lasten met DEZE handige tool! Kijk gauw hoeveel jij kunt besparen!

Zo voorkom je een hoge energienota!

Energieleveranciers mogen twee keer per jaar hun tarieven wijzigen; in januari en in juli. Afgelopen drie jaar toonden de tarieven een dalende lijn, wat positief is voor de portemonnee van de consument. Helaas gaat de lijn nu, naar verwachting, toch weer stijgen; de energieprijzen gaan omhoog.

 

Sinds 2014 zakten de lasten voor Nederlandse huishoudens: een gemiddeld gezin (3.500 kWh stroom, 1.500 m3 gas) ging er sinds begin 2014 meer dan € 200,- op vooruit. Toch is de pret voorbij en zullen de variabele gastarieven naar verwachting gemiddeld met een kleine € 20,- op jaarbasis stijgen. De variabele stroomtarieven blijven gemiddeld gelijk. Dat de energieprijzen gaan stijgen heeft voornamelijk te maken met de inkoopprijs op de groothandelsmarkt; deze wordt steeds hoger.

En op zo’n hoge rekening zitten wij absoluut niet te wachten, dus besloten we te onderzoeken of dat niet een beetje goedkoper kan door deze handige tool in te vullen. Door je postcode en je huisnummer in te vullen bij Regionale Dienst Energiecalculatie kun je de laagste tarieven in jouw regio vinden en besparen op je energierekening. Wel zo fijn voor de portemonnee!