Besparen op je wasdroger doe je zo

wasdroger

Handig om te weten!

Nu we met z’n allen steeds wat meer moeten gaan besparen door de torenhoge energierekeningen die ons om de oren vliegen, is het verstandig om er alles uit te halen wat erin zit. En hoewel de maandrekening deze maand wat is verlaagd, blijft het slim om te besparen op een aantal dingen. Je weet namelijk nooit hoe het er volgend jaar weer uitgaat zien. Gelukkig hebben wij een paar goede tips die jou kunnen helpen met besparen. Te beginnen bij je wasdroger.

Besparen

Allereerst is het belangrijk om je kleding niet te lang in de droogtrommel te laten liggen. Er is namelijk een grote kans dat de wasmachine dan op de stand-by stand of op de antikreukstand blijft staan. En extra energie besparen voor kleding die onnodig blijft liggen is zonde van je centen. Daarnaast is het verstandig om de filter van je wasdroger regelmatig schoon te maken. Als je dit niet doet kan de stof ophopen waardoor het energieverbruik soms tot wel veertig procent toeneemt. Dit komt doordat de droogtijd langer wordt en de was vochtiger blijft. Als je ervoor zorgt dat de filter regelmatig schoon is, ga je meteen merken dat je een stuk meer bespaart.

Nog meer tips

Natuurlijk is het niet handig om té veel in je wasdroger te stoppen. Maar wist je dat te weinig was ook nadelig kan zijn voor je energierekening? Zorg er daarom voor dat – als je droogtrommel nog niet helemaal vol zit – je deze vult met wasgoed dat strijkdroog of kastdroog moet worden en stel een strijkdroogprogramma in. Als dit klaar is haal je het strijkgoed eruit en laat het andere wasgoed drogen.

Als laatste is het handig om je wasdroger in een warme ruimte te zetten. Als je deze namelijk in een koude kamer zet, is de kans groot dat je wasdroger een stuk meer energie verbruikt dan in een warme ruimte.

Lees ook: Kachel uit? Deze huisdieren kunnen daar last van hebben

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay