Besparen op tanken? Google Maps helpt met nieuwe functie

besparen tanken

De snelste route is lang niet altijd de zuinigste!

De benzineprijzen zijn de afgelopen weken licht gedaald. Toch betaal je nog altijd flink voor een volle tank. Als het even kan, laten we de auto dan ook graag staan, of zoeken we andere manieren om te besparen op tanken. Nu komt Google Maps met een nieuwe functie, die je helpt de zuinigste route te vinden.

Snelle of zuinige route

Je weet ongetwijfeld dat de kortste route niet altijd de snelste is. Stoplichten, snelheidslimieten, en ga zo maar door: het kan een flinke impact hebben op je reistijd. Maar de snelste route is dan ook nog eens niet altijd de zuinigste route. Stilstaan door drukte, afremmen voor kruispunten, traag de rotonde over en daarna weer optrekken? Dat kost een hoop brandstof. Zo ben je met minder kilometers op de teller uiteindelijk toch sneller weer aan de beurt om te tanken.

Google Maps komt daarom nu met een nieuwe functie, die je leven een stukje makkelijker (en goedkoper!) moet maken.

Groen blaadje

Wanneer je Google Maps gebruikt om een route in te plannen, krijg je vaak meerdere opties te zien. Bij één van die opties kun je binnenkort een groen blaadje spotten. Dit is de route die volgens Google Maps het zuinigst is qua brandstof.

En dat niet alleen: je krijgt ook te zien hoeveel benzine je precies bespaart onderweg. Daarmee kun je zelf kiezen of het de moeite waard is om deze ‘eco-route’ te kiezen in plaats van de vertrouwde weg naar je werk. Al deze data is gebaseerd op gegevens van een Amerikaanse organisatie en het Europees Milieuagentschap. Je kunt zelfs in je profiel aangeven wat voor soort auto je hebt. Zo krijg je nog preciezer te zien hoeveel benzine, diesel of stroom je bespaart.

Even geduld

Mocht je nu direct willen checken hoe jouw route naar huis, naar familie, of naar vrienden zuiniger kan: het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben. De nieuwe functie wordt namelijk over de komende weken beschikbaar. Sommige mensen zullen daarom nu al hun nieuwe bespaarhulpje kunnen gebruiken, anderen moeten nog even wachten.

Lees ook: Tanken minder duur: pompprijzen op laagste punt sinds februari

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay, Skitter