Even loeren: dit betoverende huisje middenin het bos is groter dan het lijkt

Het lijkt net alsof je in een sprookje terecht bent gekomen

Onder de rook van Olympia in de Amerikaanse staat Washington bevinden zich verscheidene bossen. In een van die bossen staat het huisje van Jacob Witzling Hamby. En dat is niet zomaar een huisje. De kunstenaar ontwierp het huisje om zijn jongensdroom werkelijkheid te laten worden. Hoewel het sprookjesachtige huis erg klein lijkt, is het huisje van binnen ruimer dan je denkt.

Visie

“Het is moeilijk om mijn huisje echt een huisje te noemen”, vertelt Jacob aan presentator Bryce Langston in een aflevering van Living Big in a Tiny house. “Het is eigenlijk een soort sculptuur waarin je leeft. Daar ga ik in ieder geval wel voor als ik iets maak”, aldus de kunstenaar. “Ik wilde een ruimte maken waarin mensen konden leven. Ik had een visie voor ogen over hoe ik wilde dat het zou worden.”

Sprookje

“Als kind had ik een boek dat ging over kleine huisjes en sculpturen. Ik dacht altijd dat feeën, hobbits en goblins er woonden en dat wilde ik zelf maken in mijn volwassen leven”, vertelt Jacob over het huisje dat hij bouwde. Hij wilde dat zijn hut in het bos een verhaal zou vertellen en hij wilde dat het schilderachtig zou ogen. “Ik wil dat mensen het adembenemend vinden. Ik wil dat mensen denken: wauw, dit is zo cool! Het is eigenlijk een kunstwerk waarin je leeft.”

Ben je benieuwd hoe het huisje er vanbinnen uitziet? Ga dan naar de volgende pagina.

Pagina 1/2