Krijgen de bladeren van je kamerplant bruine randen? Zo komt dat

En nog belangrijker: dit kun je ertegen doen!

Je kamerplanten mooi groen houden, is soms een behoorlijk lastig klusje. De ene kamerplant heeft het liefst een plaatsje in de zon, terwijl de ander liever in de schaduw staat. En waar je de ene groene vriend twee keer in de week water moet geven, heeft de ander aan eens in de twee weken genoeg. Denk je alles goed te doen, krijgen de bladeren van je kamerplant ineens bruine randen! Hoe dan?! Wij leggen je uit hoe dit komt én hoe je dit kunt voorkomen. 

Kalk

Denk je je kamerplant goed te verzorgen met de juiste standplaats en de juiste hoeveelheid water, krijgen de bladeren ineens bruine randen. Waar kan dat aan liggen? Is het te warm? Of juist te koud? Is de luchtvochtigheid niet goed? Nee, daar heeft het niet mee te maken. De bruine plekjes op de bladeren zijn namelijk een teken dat er te veel kalk in het water zit dat je de plant geeft. Aha!

Oplossing

Hoe je deze bruine randen tegen kunt gaan (of nog beter: kunt voorkomen)? Die oplossing is vrij simpel: kalkvrij water geven. Dit doe je door water te koken en vervolgens te laten afkoelen. Het afgekoelde water is perfect om aan je plant te geven. Ook kun je het water uit je luchtontvochtiger gebruiken om je kamerplanten water te geven, dit is namelijk ook kalkvrij. Een nog betere optie is regenwater. Met de hoeveelheid regen die er in Nederland valt, heb jij voldoende water om je planten te voorzien.

Lees ook: Proost: om deze redenen moet je bier aan je kamerplanten geven

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Tips en Weetjes