Tuin opruimen? Zo haal je alle bladeren in een keer uit je tuin

Bladeren zijn heel makkelijk op te ruimen

De herfst is nu echt in ons land en de bladeren liggen overal. Dat is nu nog een mooi gezicht, al die leuke kleuren op de grond. Toch kan dat wel heel vervelend worden. De blaadjes kunnen namelijk glad worden en dan zorgt het voor gevaarlijke situaties. Het is dus wel zaak om die bladeren op te ruimen en dit is de makkelijkste manier.

Het scheelt een hoop valpartijen.

Opruimen

Allereerst is het van belang dat je alle blaadjes op een hoop veegt of harkt. Dat kunnen we niet makkelijker maken. De blaadjes oppakken kan echter wel makkelijker. Zo ruim je ze namelijk in een keer makkelijk op. Om dit te bereiken is het essentieel dat je een zeil op de grond legt en dit vast zet met wat zware stenen of bloempotten. Veeg nu de blaadjes op het midden het zeil. Haal de stenen of bloempotten er vanaf en vouw de hoeken naar binnen. Nu til je alle blaadjes in een keer op, zonder dat je een aantal keren heen en weer hoeft te lopen naar de composthoop. Dat scheelt weer!

Zuigen

Als je het jezelf nog gemakkelijker wilt maken is het zaak om een bladblazer met zuigfunctie te kopen. Zo hou je helemaal geen bladerhoop over die je moet opruimen. Het werkt als een stofzuiger en zo maak je je tuin in een keer bladvrij. Makkelijker dan dat kunnen we het écht niet voor je maken.

Lees ook: Dit is waarom je altijd de wc-deksel omlaag moet doen voordat je doorspoelt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: LibelleTV | Beeld: pxhere