Historische boerderij uit 1861 uit Texas wordt ‘gewoon even’ verplaatst

Alsof het niets is

Verhuizen gaat niet iedereen in de koude kleren zitten. Hoewel je huis maar ‘een ding’ is, is het soms lastig om je optrekje achter te laten. De inwoners van het Amerikaanse stadje Plano dachten precies hetzelfde over het zogenoemde Collingwood House. Het huis zou eigenlijk worden gesloopt, maar inwoners besloten de historische boerderij op het laatste moment te redden van de sloop. Alleen moest het huis toen wel ‘even’ verplaatst worden. 

De stad zag op het laatste moment van de sloop van de boerderij af.

3,5 miljoen dollar

De grond waarop de in 1861 gebouwde boerderij stond, werd in 2009 gekocht door de stad Plano. Er waren plannen om het historische pand, een grotendeels uit hout bestaande woning, te verplaatsen. Echter liepen deze plannen op niets uit: de inwoners stemden tegen het restaureren van de woning. Het huis, dat 3,5 miljoen dollar waard is, leek klaar voor de sloop.

Restaureren

De inwoners van Plano veranderden op het laatste moment van mening en de 250.000 dollar die aanvankelijk was bedoeld voor de sloop, zou nu in de verplaatsing van de boerderij gestoken worden. Er werd wel een voorwaarde aan gesteld: er moest iemand bereid zijn om de taak van het restaureren op zich te nemen. Uiteindelijk besloot de familie Hagggard die taak op zich te nemen.

Verplaatsen

Zo gezegd, zo gedaan. In de afgelopen weken werd er alles aan gedaan om het huis te verplaatsen. Heftrucks tilden het huis op een tilden het op een platform en een vrachtwagen reed het huis -in slakkentempo, dat dan weer wel- naar het landgoed van de Haggards.

Lees ook: Voor de liefhebber: dit vakantiehuisje is volledig gemaakt van chocola

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOS | Beeld: Videostill