5 vrouwen delen hun boodschappentips om zich aan hun budget te houden

Het is soms best lastig om je aan een strikt budget te houden

Wie zich verdiept in de supermarktroute, komt snel tot de conclusie dat alles op zo’n manier is opgesteld dat je zo’n beetje alles in je winkelwagentje wilt gooien. Denk maar eens aan die kleine snacks bij de kassa. Voor je het weet ligt het ook op de band. Groente en fruit? Dat kom je als eerste tegen, zodat je meteen een goed gevoel over je boodschappenkeuze hebt en jezelf later wel mag belonen op het lekkers dat je tegenkomt. Ja, ook supermarkten moeten hun boterham verdienen. Maar jij moet natuurlijk aan je budget denken. Hoe pak je dat het beste aan?

Vrouwen vertellen aan PureWow hoe zij zich aan hun budget houden in de supermarkt.

Check altijd het gewicht van een product

Een stuk kaas van 4 euro kost letterlijk minder dan een stuk kaas van 5 euro, maar het zou maar zo kunnen dat het stuk kaas van 5 euro veel voordeliger is. Controleer altijd de prijs- en volumeverhouding. Het stuk kaas van 5 euro zou maar zo een kiloprijs van 10 euro kunnen hebben en het stuk kaas van 4 euro zou best een kiloprijs van 11 euro kunnen hebben.

Houd een voorraadlijstje bij

Vaak weet je wel een beetje wat je nog in huis hebt, maar er is ook een deel dat je brein toch niet opslaat. Heb je nog wel pasta in huis of niet? Voor je het weet ligt er weer een pak penne in je boodschappenmandje die je meeneemt voor het geval je het toch niet in huis hebt. Pasta is gelukkig lang houdbaar, maar wanneer je ook items meeneemt die erg beperkt houdbaar zijn, loop je het risico dat je iets moet weggooien.

Schaf een klantenkaart aan

Verscheidene supermarkten hebben speciale aanbiedingen waar je alleen van kunt profiteren als je een klantenkaart hebt. Denk maar aan de aanbiedingen van de Albert Heijn waar je een bonuskaart voor nodig hebt.

Bedenk wat je gaat eten op basis van de aanbiedingen

Veel mensen bedenken wat ze willen eten voor ze naar de supermarkt gaan en schaffen aan wat ze nodig hebben om de kost klaar te maken, maar je kunt ook eens eerst een blik werpen op de aanbiedingen en op basis daarvan bedenken wat je gaat eten. Wilde je aardappelen met bloemkool en vlees eten, maar is de broccoli in de aanbieding? Dan kun je overwegen om je groentekeus te veranderen.

Plan maaltijden voor 3 tot 4 dagen in plaats van de hele week

Sommige mensen vinden het fijn om maaltijden voor de hele week te plannen, zodat ze maar één keer naar de supermarkt hoeven. Maar als je al deze boodschappen in huis haalt, is de kans groot dat het een en ander in het weekend wel echt opgegeten moet worden, omdat het anders bederft. Maar het kan ook heel goed dat je van maandag of dinsdag nog kliekjes over hebt die ook echt opgegeten moeten worden. Voor je het weet zul je het een en ander moeten weggooien en dat is ook zonde.

Lees ook: Waarom je altijd eerst even je keuken moet opruimen voor je boodschappen gaat doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash