Waarom je altijd eerst even je keuken moet opruimen voor je boodschappen gaat doen

boodschappen

Het is verleidelijk om meteen de deur uit te gaan als je boodschappen moet doen

Het is zeker niet de eerste keer -en vast ook niet de laatste keer- dat we terugkomen van de supermarkt en dachten dat we iets nog wel in huis hadden, maar niets minder waar is. Om jezelf dit leed te voorkomen is het verstandig om eerst even tien minuten de tijd te nemen om je keukenkastjes op te ruimen, voordat je naar de winkel gaat.

Ruim je koelkast en keukenkastjes altijd op voordat je naar de supermarkt gaat. Niet alleen geeft het je een opgeruimd gevoel, maar je hebt er nog een paar voordelen van.

Je weet precies wat je nog hebt

Als je de koelkast opruimt, zie je meteen wat je nog in huis hebt. Soms kom je erachter dat je nog genoeg kaas in huis hebt en dat je geen nieuwe kaas hoeft aan te schaffen. Ook is het een goede manier om erbij stil te staan welk product snel moet worden opgegeten voordat het bederft. Ga je naar de winkel zonder eerst te kijken wat je nog in huis hebt, dan ben je snel geneigd om te koken met de nieuwe, lekkere producten die je hebt gekocht.

Hetzelfde geldt voor de keukenkastjes. Je gaat zo gemakkelijk naar de winkel met de gedachte dat je iets niet meer hebt, maar zodra je thuiskomt, kom je tot de realisatie dat je nog bouillonblokjes in overvloed hebt.

Het geeft je goede ideeën

Door even op te ruimen krijg je vaak weer nieuwe ideeën voor gerechten die je kunt maken van de producten die je nog in huis hebt. Bovendien kom je er na het opruimen vaak achter dat je voor een bepaald gerecht, nog maar één product hoeft aan te schaffen. Iets waar jij én je portemonnee blij van worden.

Je hebt meteen ruimte voor de nieuwe spullen

We kennen allemaal wel de frustratie dat je boodschappen hebt gedaan, maar ze vervolgens niet meteen in de kast kunt leggen omdat het een zooitje is. Je restjes die je in bakjes hebt gedaan, vergeet je snel en daarnaast neemt het veel ruimte in. Je kunt je restjes op een prominentere plek in de koelkast zetten en meteen plek maken voor nieuwe spullen. Ideaal.

Lees ook: Handig om te weten: dit is het beste tijdstip om boodschappen te doen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels