Brandweerteam redt puppy’s en doet een bijzondere ontdekking

Reddingsmissie

Brandweermannen staan vaak voor uitdagingen, groot en klein. Zo is het redden van dieren een onderdeel van het takenpakket. Een brandweerteam in Colorado werd opgeroepen om puppy’s te redden uit een put. Toen de pups gered waren kwamen ze erachter dat het helemaal geen honden waren…

Brandweerteam

Als brandweerman weet je nooit wat de dag je nog gaat brengen maar je staat altijd klaar om in actie te komen. Hetzelfde geldt voor de brandweermannen van de Colorado Springs Fire Department. Net toen ze hun eerdere reddingsacties aan het bespreken waren ging de telefoon. Een vrouw belde dat er dieren gevangen zaten in een put.

Belangrijke taak

Dieren redden klinkt misschien minder heldhaftig dan een gezin redden van een brandende woning, maar het is zeker niet makkelijk. Dieren zijn onvoorspelbaar en luisteren vaak niet naar mensen. Als dieren angstig zijn kunnen ze agressief zijn of juist extreem kalm waardoor ze niet bewegen. Daarnaast wist deze groep brandweerlieden niet met wat voor dieren ze te maken zouden hebben bij de reddingsactie.

Het team dacht dat ze honden of katten zouden redden maar wilde diersoorten waren niet uitgesloten. Dit zou namelijk niet de eerste keer zijn. Eenmaal aangekomen bij de put waar het geluid van de dieren duidelijk hoorbaar was, werd een ding duidelijk; het ging hier om pasgeboren dieren.

Lees op de volgende pagina hoe de reddingsactie verder verloopt.