Wauw: deze omgebouwde brouwerij in Haarlem is een regelrechte hit op Funda

brouwerij

Ook heeft de brouwerij een bijzondere historie…

Amsterdam mag dan wel de hoofdstad én meest toeristische trekpleister van ons land zijn; het iets verderop gelegen Haarlem heeft misschien nog wel meer te bieden. In Haarlem heb je minder ‘last’ van toeristen en is het over het algemeen rustiger wonen. 

Daarnaast vind je in Haarlem déze omgebouwde brouwerij.

Historie

De brouwerij in Haarlem is omgebouwd tot een prachtige en stijlvolle woning. Woon je in dit huis, dan heb je een woning te pakken met een rijke historie. Het huis dateert namelijk uit de veertiende eeuw, toen het nog een brouwerij was die de naam ‘Het Roode Hart’ droeg. In de zeventiende eeuw kreeg de brouwerij een andere functie: toen het Rooms-Katholieke geloof verboden werd bouwde priester Augustinus Alstenius Bloemaert een geheime kerk in de brouwerij.

Prijskaartje

Daarnaast werd de brouwerij in de Tweede Wereldoorlog een plek waar onderduikers zich verscholen en huisde er het hoofdkwartier van de Binnenlandse Strijdkrachten. Maar niet alleen de geschiedenis van het huis is indrukwekkend: ook het huis op zich is prachtig. Inmiddels heeft het huis drie verdiepingen met daarin vier (!) badkamers, twee slaapkamers, een bar en een prachtig uitzicht over de stad. Het pareltje heeft ook een prijskaartje waar je ‘u’ tegen zegt. Wil je in de voormalig brouwerij wonen, dan moet je er 1,75 miljoen euro voor neerleggen.

Inmiddels is het huis verkocht, maar lekker gluren bij de buren kan altijd.

Wil je meer foto’s van het huis zien? Dat kan hier.

Lees ook: BREAKING: Utopia-fans kunnen weer rustig slapen, er komt een tweede seizoen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle, Funda | Beeld: Funda