Moeder plaatst camera in de kamer van haar dochter en wat ze dan ziet is schokkend

Een vreemde stem

Eenmaal in de kamer hoorde Alyssa een vreemde mannen stem. De achtjarige is op zoek gegaan naar de stem. Knuffelberen, poppen, alle hoeken van de kamer werden nauwkeurig onderzocht. Vervolgens begint de stem te schreeuwen en rare dingen te roepen, tot grote paniek voor Alyssa. 

Nog een stapje verder

De stem veranderd in een deuntje dat geneuried wordt. Het geneurie veranderd vervolgens weer in een stem die het meisje probeert aan te zetten om vervelende dingen te zeggen over haar moeder. De camera-hacker doet er vervolgens nog een schepje bovenop door de achtjarige aan te moedigen om het huis overhoop te halen. Als de hacker zegt dat hij haar grootste nachtmerrie is besluit Alyssa in paniek de kamer te verlaten. 

Contact met de fabrikant 

Uiteindelijk krijgt Ashley te horen wat er met haar dochter is gebeurd. Ze bekijkt de video op de bijbehorende app en sprint zo snel als ze kan naar huis bij het horen van de vreemde stem. Dat een hacker zich richt op een camera met jonge kinderen brengt grote onrust met zich mee en het gezin besluit contact op te nemen met de fabrikant.

Geen excuses

Na lang proberen kwamen ze eindelijk in contact met het bedrijf. Een verontschuldiging zat er alleen niet direct in. De ouders hadden volgens het bedrijf een sterker wachtwoord moeten kiezen. Toch besluit het bedrijf de zaak naar eigen zeggen serieus op te pakken om herhaling te voorkomen. 

Niet snel vergeten

Één ding is in ieder geval zeker. Alle technologieën van tegenwoordig brengen naast veel gemak ook gevaren met zich mee. Het gezin zal het voorval in ieder geval niet snel vergeten. 

Pagina 2/2

Lees ook: Aha: koffie zou hét wondermiddel zijn tegen hooikoorts

Bron: Daily Story | Beeld: Unsplash, Brock Wegner