Cola zonder prik de gootsteen in? Gebruik het bij het tuinieren


Cola is heel handig in de tuin

De meeste huishoudens hebben wel ergens in een koelkast of voorraadkast een fles cola liggen, voor feestjes of omdat je het zelf graag drinkt. Helaas is het zwarte drankje niet meer zo lekker wanneer de prik eruit is, dus dan wordt hij veelal door de gootsteen gespoeld. Dat hoeft niet meer, want je kunt cola namelijk heel goed in de tuin gebruiken!

Wij gooien het nooit meer weg.

Cola

Cola is veruit de meest populaire frisdrank. Vrijwel iedereen ter wereld kent het merk en heeft het zoete, zwarte drankje ook weleens gedronken. Het is dan ook niet gek dat de meeste huishoudens een fles cola in huis hebben, of ze het nu zelf drinken of bewaren voor gasten. Helaas vindt niemand cola zonder prik lekker, dus wat doe je met die fles die al een tijdje geopend in de koelkast ligt? Niet weggooien, maar gebruiken in de tuin!

Slakken

Voor mensen die graag een mooi bloembed of misschien zelfs een kruidentuin of moestuintje onderhouden, zijn slakken een grote overlast. Ze knabbelen alles kapot waardoor bladeren er aangevreten en lelijk uitzien en zelfs dood kunnen gaan. Eeuwig zonde, want jij hebt net zo je best gedaan op je mooie tuintje. Grijp niet meteen naar het vergif, maar probeer eens een ondiepe kom te vullen met cola. De suiker in het zoete, zwarte drankje trekt slakken en naaktslakken aan, maar ze kunnen er niet in overleven door de zuren. Het beste is om de kom een beetje in te graven zodat de slakken er makkelijk in kruipen.

Cola is nog voor veel meer dingen handig bij het tuinieren. Lees meer op de volgende pagina.

Pagina 1/2