Bah: dit bekende vakantiepark verhuurt volgens Consumentenbond ‘vieze en onhygiënische’ huisjes

Bij dit vakantiepark ontbreekt het volgens de Consumentenbond aan hygiëne

Als je op vakantie in Nederland gaat kom je al snel uit bij een vakantiepark. Landall Greenparks, Centerparks of Roompot; dit zijn wel de grootste aanbieders met de mooiste vakantieparken. Tropisch zwemparadijs, mooie omgeving en een comfortabel huisje: zo’n park heeft alles wat je je op vakantie kan wensen. 

Nu ga je er -logisch- vanuit dat wanneer je een huisje boekt, dit netjes en hygiënisch schoon is. Maar dat is lang niet altijd zo…

Vies en onhygiënisch
Onlangs deed de Consumentenbond onderzoek naar de hygiëne in vakantieparken en kwam daarbij tot een aantal schrikbarende conclusies. Vooral vakantiepark Roompot kwam hierbij niet al te best uit de verf, zij zouden vakantiehuisjes verhuren die vies en onhygiënisch zijn. Roompot probeerde deze informatie vervolgens angstvallig uit de media te houden en spande zelfs een kort geding aan tegen de consumentenbond om publicatie tegen te houden.

Kort geding
De rechtbank bepaalde echter dat het onderzoek over gebrek aan hygiëne in de vakantiehuisjes gewoon gepubliceerd mag worden. De directeur van de Consumentenbond, Bart Combée, zei dat de bond nog nooit eerder meemaakte dat een bedrijf zo ver ging om een negatieve publicatie tegen te houden. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat een bedrijf zo intimiderend te werk gaat als Roompot’, aldus Combée. De resultaten van het onderzoek worden op 27 februari gepubliceerd in de Consumentengids.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Quote 500 | Beeld: Pixabay