Hoe geweldig: de kerstafdeling is bij dít tuincentrum al te vinden

kerstafdeling tuincentrum

Kerstliefhebbers opgelet!

Het is augustus, de zomer is nog in volle gang en de tropische temperaturen kunnen elk moment nog omhoogschieten in deze periode van het jaar. Maar bij dít tuincentrum zijn ze allang klaar met het zomerse seizoen. Daar wordt nu al een afdeling omgetoverd tot een schitterend kerstsprookje.

All I want for Christmas

Hoewel Kerstmis nog meer dan 120 dagen duurt, mag het was ons betreft altijd wel kerst zijn. De zomer wil immers niet echt meer doorbreken in ons kikkerlandje, dus waarom zouden we niet alvast beginnen met kerst? Om alvast in de stemming te komen voor de leukste tijd van het jaar, kun je nu al volop genieten van alle kerstversiering bij tuincentrum Oosterik in Denekamp. Van onwijs veel kerstbomen en meters aan lichtjes tot gezellige winterdorpjes en veel kerstversiering, alles is te bewonderen. Ja, echt!

Wanneer je het tuincentrum binnenloopt zie je de eerste kerstelfjes al schitteren en hoor je ‘All I want for Christmas‘ op de achtergrond. Dit allemaal terwijl de meeste mensen nog voor zomerse bloemen en plantjes het tuincentrum bezoeken. Maar in Denekamp kun je er écht niet omheen.

Optuigen van de kerstafdeling

“Er zijn klanten die binnenkomen en zeggen: nu al? Maar vaak gaan ze dan toch al met kerstspullen de deur uit”, vertelt Roel Kleine tegen RTV Oost. Er is echter wel een reden waarom het tuincentrum zo vroeg met het optuigen van de kerstafdeling begint. “We beginnen eigenlijk elk jaar rond half augustus met de opbouw van de kerstafdeling. Het is veel werk, en we willen het liefst begin oktober klaar zijn. Dan viert ons buurland de dag van de Duitse eenheid en komen veel mensen een dagje naar Nederland om kerstinkopen te doen”, legt hij uit.

Volgens winkelexpert Fred Rutgers is dat niet de enige reden dat je al zo vroeg kerstdecoratie in kunt slaan. “Het heeft te maken met de beperkte magazijnruimte om alle kerstversiering al zo vroeg uit te stallen. Daarnaast moet een tuincentrum de ingekochte artikelen meteen afrekenen bij aflevering en die kosten willen ze zo snel mogelijk terugverdienen. En bovendien willen de medewerkers van tuincentra meteen weer iets anders in het vooruitzicht hebben, zoals de gezellige sferen van kerst.”

Kerstversiering maakt je gelukkiger

Of je nu je huis subtiel versiert of (Jingle Bell, Jingle bell, Jingle) all the way gaat: jij staat heel vrolijk in het leven. Een Brits onderzoek van psychoanalist Steve McKeown en psychotherapeut Amy Morin heeft dit aangetoond. In een studie onderzochten ze mensen die vroeg hun huis versieren met kerstversiering. Daaruit kwam naar voren dat deze mensen veel gelukkiger zijn dan mensen die pas later hun kerstversiering ophangen.

Het is nooit te vroeg voor kerst, toch?

Lees ook: Yes! Winter Vol Liefde begint in déze periode

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock