De woonbond stapt naar de rechter om de huurverhogingen vanaf 2013 terug te draaien. Dat is goed nieuws als je een sociale huurwoning hebt!

Eigenlijk wilde de Woonbond schikken met de verhuurders en de Belastingdienst, maar de beide partijen staan daar niet voor open. “Wij zijn daarom genoodzaakt juridische stappen te ondernemen”, aldus Ronald Paping, de directeur van de Woonbond. Dat is dus ontzettend goed nieuws voor alle huurders van Nederland die een sociale huurwoning hebben!

Aanstaande donderdag start de Woonbond met een kort geding om de verwerking van de inkomensgegevens een halt toe te roepen. “Dat gebeurt op dit moment nog wel, terwijl dat niet mag. Minister Blok wil dit met een wetswijziging mogelijk maken, maar de Eerste Kamer heeft deze wet nog niet aangenomen”, meldt de Woonbond.

De Woonbond breidt overigens ook een collectieve zaak voor namens de huurders. Men wil ongeveer 300 miljoen euro aan huurverhogingen terug eisen. Het is volgens de Woonbond ook mogelijk voor particulieren om zelf een claim te starten, als de verhuurders en de Belastingdienst niet bereid zijn om een collectieve regeling te treffen. In dat geval kunnen degenen die het betreft er dus voor kiezen om individueel per woning een eigen claim in te dienen, maar samen staan we natuurlijk het sterkst! In totaal kan het namelijk echt om honderdduizenden huishoudens gaan.

“Dit zijn middeninkomens die vaak niet terecht kunnen in de vrije sector, en de huurprijs voor hun huidige huurwoning jaar op jaar fors zien stijgen waardoor de huur voor velen onbetaalbaar wordt”, stelt Ronald Paping . “Nu blijkt dat deze extra huurverhoging onrechtmatig is, moet dit worden gecorrigeerd. Desnoods door de rechter.” Wij kijken met grote belangstelling naar de ontwikkelingen in deze zaak. Wie van jullie heeft er een sociale huurwoning en zou dus mogelijk ook weleens geld terug kunnen gaan krijgen? Laat het ons weten en deel dit belangrijke bericht ook met al je vrienden, familie en kennissen!


Pagina 2/2