Déze 4 kledingstukken moet je vooral niet in de droger doen

droger

Ook al lijkt het misschien lekker makkelijk

Zeker nu de regenachtige periode genaamd ‘de herfst’  weer voor de deur staat, is het handig om een droger in huis te hebben. Na het wassen gooi je je kleding in de trommel en het komt er heerlijk zacht en warm weer uit. Dit kost jou weinig moeite en het drogen duurt minder lang dan wanneer je je was buiten ophangt. Makkelijk zat, toch? 

Pas op met de droger

Helaas geldt voor veel stoffen, dat je ze beter niet in de droger kunt gooien. De meeste stoffen kunnen niet tegen de hoge temperatuur die in de droger ontstaat en zullen krimpen en/of vervormen. Het belangrijkste is om altijd de droogvoorschriften die op het wasetiket staan te raadplegen. Maar van de volgende stoffen kunnen wij je alvast vertellen dat ze er niet mooier op worden als je ze in de droger doet.

Wollen kleding

Menig wollen trui is totaal verpest doordat iemand besloot deze in de droger te doen. Wol is een stof die snel krimpt en vooral als het wordt blootgesteld aan warmte en wrijving. Daarom wordt aanbevolen om wollen kleding plat te leggen om te drogen, bij voorkeur op een handdoek zodat het vocht uit de wol daarin kan trekken.

(Sport)schoenen

Schoenen die je veel gebruikt kunnen na verloop van tijd een geurtje krijgen, wat natuurlijk volkomen normaal is aangezien je het meest transpireert via je voeten. Dit kun je verhelpen door de schoenen eens in de zoveel tijd te wassen. Het is echter geen goed idee om ze daarna in de droger te stoppen. Het rubber van de zool kan hierdoor namelijk krimpen of vervormen. Ook kan door de hitte in de droger de lijm oplossen, wat tot loslatende zolen kan leiden. Tip: stop na het wassen krantenpapier in je schoenen om het vocht op te nemen.

Beha’s

Beha’s bevatten vaak metalen of plastic beugels die kunnen smelten of misvormen door de warmte van de droger. Daarnaast kan de elastische band na herhaaldelijk drogen in de droger zijn elasticiteit verliezen. Het is sowieso aan te raden om elastische kledingstukken, zoals sportkleding en badkleding, niet in de droger te doen. Deze kunnen hierdoor namelijk ook vervormen. Laat ze daarom aan de lucht drogen, om de elasticiteit te behouden.

Leren kledingstukken

Leer heeft de neiging om te scheuren of te krimpen als het aan een te hoge temperatuur wordt blootgesteld. Doe leren kledingstukken daarom nooit in de droger. Hang leren jassen en broeken in plaats daarvan op en laat ze op natuurlijke wijze drogen.

Lees ook: ‘Door déze lifehack ruikt je badkamer altijd naar een spa’

Bron: Exellent, Margriet | Beeld: Pexels