Deze 7 dingen mogen niet ontbreken tijdens het kamperen

Kamperen

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Ons kleine kikkerlandje biedt voldoende kampeerplekken waarmee we het hele jaar wel zoet zijn. Even het drukke leven uitstappen en de tent pakken, om daarna midden in de natuur te gaan leven. Heerlijk! Om goed voorbereid op reis te gaan, hebben wij zeven handige dingen op een rijtje gezet die niet mogen ontbreken tijdens het kamperen. 

1. Handige schoenen

Je bent omgeven door natuur, dus wandelschoenen zijn zeker een must. Toch is het ook aan te raden om andere schoenen mee te nemen. Voor je nachtelijke bezoekje aan de wc, bijvoorbeeld. Bij Van Den Assem vind je gelukkig een hoop schoenen waarmee je alsnog fashionable de camping over kan banjeren. Wil je zeker weten dat je je schoenen snel aankrijgt? Dan zijn instapschoenen een aanrader met hoofdletter A!

2. Een goede tent

Het lijkt logisch om een goede tent aan te schaffen. Toch verkijken we er ons soms op welke tent nou goed is. Je wilt immers geen tent waarmee je binnen de kortste keren lekkage hebt. Ook is het belangrijk dat de tent de kou buiten houdt. Vooral als je in het najaar of in de winter gaat kamperen, en de temperaturen snel dalen. Oriënteer je daarom goed op de tent die je gaat kopen. Dan ben je de komende jaren verzekerd van een goede nachtrust!

3. Denk vooruit

De meeste irritaties op de camping ontstaan doordat je iets vergeten bent. Extra haringen, koffiefilters of misschien wel wc-papier. Maak daarom vooraf een lijstje waarmee je deze spullen alvast tackelt. Enne, wist je dat de oplader het meest vergeten ding is tijdens het kamperen? Volgens de ANWB slagen veel kampeerders erin om de oplader van hun telefoon, tablet, laptop of elektrische tandenborstel thuis te laten. Helaas heeft je batterij geen eeuwig leven en daarom kun je beter een extra oplader mee nemen. Voor je met een halve baard of lege telefoon de camping rond moet…

4. De eerste dag

Als je van plan bent om langer op de camping te blijven staan, dan ga je waarschijnlijk daar pas boodschappen doen. Toch is het wel aan te raden om alvast iets mee te nemen waarmee je de eerste dag en volgende ochtend overleeft. Een tent opzetten is vaak al een heel gedoe en dan heb je geen zin om daarna nog boodschappen te doen. Ook ga je met een gerust hart slapen als je weet dat er koffie of ontbijt is. Toch geen tijd? In dat geval kan de kampeerwinkel op de camping je een eind op weg helpen.

5. Voor een goede nachtrust

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je je bedje ook net zo comfortabel maakt als je bed thuis. Neem daarom je dekbed mee in plaats van je slaapzak. Dit neemt misschien wat extra ruimte in beslag, maar je slaapt er wel een stuk beter door. Ook kan het geen kwaad om een oogmasker en goede oordoppen van huis mee te nemen. Vooral als je een lichte slaper bent. Op de camping, en in de natuur, hoor je namelijk allerlei geluiden. En de zon wacht in de ochtend niet tot je wakker bent, die schijnt gewoon gezellig je tent binnen om zes uur ’s ochtends. Je wallen gaan dus erg blij worden van dat oogmasker!

6. Kies de campingplek bewust

Kamperen doe je nooit alleen: vaak sta je op het veld met meerdere kampeerders. Misschien wel kampeerders met kleine kinderen, vroege vogels of mensen die juist heel luid zijn. Denk daarom goed na wat voor plek en camping je kiest. Als je zelf een uitslaper bent, dan vind je het wellicht niet fijn om vroeg in de ochtend wakker gemaakt te worden door spelende kinderen. En luide buren zijn geen pretje als je ’s avonds op tijd naar bed gaat.

7. Zorg voor vermaak

Als de avond valt en de meeste mensen hun tent induiken, wil je natuurlijk niet dat je je verveelt. Vooral niet als het ineens gaat regenen — en die kans is groot in Nederland. Neem daarom de complete inhoud van je spelletjeskast mee of verzin een spel dat jullie samen kunnen doen. Van bordspellen tot een pakje kaarten: alles is gezelliger op de camping. Vergeet ook geen lampje voor in de tent of neem een paar kaarsen mee van huis. Spelletjesavond is snel afgelopen als je niet kunt zien wat je aan het doen bent.

Lees ook: Uit zoveel dagen bestaat de ideale vakantie

Bron: Reisdoc | Beeld: Unsplash, Laura Pluth