Ideaal: deze 4 kamerplanten genieten van een donker hoekje in huis

Ook voor de donkerste plekjes zijn geschikte planten te vinden die je huis wat kleur geven

Helaas zijn er altijd donkere hoekjes in huis waar het erg leeg blijft. Elke plant die je er neerzet laat op korte termijn z’n blaadjes hangen van ellende. Of toch niet? Deze vier kamerplanten staan leuk in ieder donker hoekje van je huis.

Venushaar

Venushaar maakt deel uit van de varenfamilie en houdt helemaal niet van de zon. Als deze tere plant in de zon staat, verschrompelen de blaadjes. De venushaar vindt het heerlijk op een koele, schaduwrijke plek met een hoge luchtvochtigheid. Altijd al wat groen in je badkamer willen hebben? Ook dan is deze plant perfect. Wel heeft de venushaar speciale zorg nodig: doordat de grond van deze plant bestaat uit turf, houdt-ie niet zo gemakkelijk water vast. Daarom dompel je ‘m het liefst onder in regenwater.

Begonia Rex

Begonia’s hebben misschien een wat tuttige uitstraling, maar ze worden weer helemaal herontdekt. De Begonia Rex, ook wel de bladbegonia, is daarom ook een heerlijke plant als je even wat anders wil dan al dat groen. Met zijn paarskleurige blad heeft hij geen direct zonlicht nodig en staat dus mooi in dat ene hoekje waar wel wat decoratie mag staan. De Begonia Rex houdt er niet van om in natte grond te staan, dus geef hem een goede scheut water en laat ‘m dan helemaal uitdrogen.

Calathea

De calathea, wat een schoonheid is het. Met de prachtige paarse onderkant en het mooie patroon op de bladeren is de calathea een publieksfavoriet. Hoe meer deze kamerplanten in het licht staan, hoe valer de bladeren worden en er dus niks van zijn schoonheid overblijft. Zet ‘m dus op een plek met weinig zonlicht. Schrik niet als je deze plant opeens hoort ritselen: de calathea wordt niet voor niks de levende plant genoemd. Overdag gaat hij open als een bloem en ‘s nachts sluiten de bladeren zich weer.

Kwartjesplant

Geen zin in een heel ingewikkelde plant? Kies dan voor de aspidistra, oftewel, de kwartjesplant. Wist je dat deze plant met zijn lange groene bladeren vroeger ook slagersplant heette? Dat komt omdat veel slagers deze plant in hun slagerij hadden staan, omdat hij het zo goed doet in een omgeving met weinig licht en geen problemen heeft met wat koudere temperaturen. Een perfecte plant om bijvoorbeeld in de keuken te zetten dus.

Op naar het tuincentrum om al die donkere hoeken op te leuken met deze mooie kamerplanten!

Lees ook: Heb je een plant te veel water gegeven? Zo herstel je de schade

Bron: Metro, 123planten | Beeld: Pexels