Dierenambulance waarschuwt: ook deze aanslagreiniger is zeer schadelijk voor katten

Niet alleen de aanslagreiniger van de Action is schadelijk

De dierenambulance van Haarlem plaatste vorige week een bericht op hun Facebookpagina met een waarschuwing voor de aanslagreiniger van de Kruidvat. Deze bevat dezelfde stoffen als de aanslagreiniger van de Action en is erg schadelijk voor katten!

Waarschuw baasjes voor deze reiniger.

Giftig

In deze soort aanslagreinigers zit het stofje Didecyldimethylammonium Chloride, wat erg schadelijk is voor katten. Veel mensen denken misschien, ‘maar mijn kat likt of eet het niet op’. Klopt, maar als je kat over het behandelde gebied loopt en vervolgens zijn pootjes schoonlikt, krijgt hij of zij toch de stoffen binnen. Hierdoor kunnen ze brandblaren op hun tong en gehemelte krijgen waaraan ze kunnen overlijden.

Waarschuwing

De dierambulance waarschuwt voor deze schadelijke producten. Er zijn al meerdere dieren binnengebracht die ernstige blaren hebben opgelopen door deze producten. Ook kunnen ze ‘neurologische verschijnselen teweegbrengen’. Levensgevaarlijk dus!

Alternatief

De dierenambulance pleit om natuurlijke middeltjes te gebruiken om aanslag te verwijderen. Gebruik bijvoorbeeld een hogedrukspuit of azijn en groene zeep. Daarmee lukt het om heel gemakkelijk groene aanslag te verwijderen. Vul een emmer met azijn en water (half om half) en schrob je terras of balkon hiermee. Laat het even intrekken en je zult zien dat de groene aanslag verdwijnt.

Lees ook: Aanslag op je schutting? Zo kom je ervan af!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook | Beeld: Pexels