Dierenbescherming waarschuwt kattenbaasjes: ‘Heb je een kiepraam? Zorg voor raambeveiliging’

Avontuurlijke katten komen regelmatig vast te zitten in een kiepraam

Ben jij de trotse eigenaar van een avontuurlijke kat? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander dat jouw beestje gemakkelijk het raam uit klimt. Leuk, maar helaas kruipt je kleine viervoeter niet door elk raam gemakkelijk naar buiten. Katteneigenaren met een kiepraam moeten hier alert op zijn, zo laat de Dierenbescherming in een bericht op Facebook weten.

Gevaarlijk kiepraam

Een kiepraam: het lijkt onschuldig, maar dat is het niet. Katten die op avontuur gaan en zich door een kiepraam naar buiten manoeuvreren, komen regelmatig vast te zitten. Dit overkwam de afgelopen week een kat in Angelslo. Het stoere beestje klom vol zelfvertrouwen door het kiepraam, maar bleef met zijn achterpootjes vastzitten.

Brandweer schoot te hulp

De kat kwam tijdens het klimmen tussen het raam en het kozijn vast te zitten. De Dierenbescherming kon het beestje niet bevrijden en moest voor deze situatie zelfs de brandweer inschakelen. Nadat de brandweer de kat uit de benauwde situatie had geholpen, kon het beestje zijn achterpoten moeilijk bewegen. Uiteindelijk bleek de kat niets gebroken te hebben.

Dierenbescherming waarschuwt

Al gauw plaatste de Dierenbescherming een bericht op Facebook over het incident. Uit het bericht blijkt dat katten regelmatig vastzitten in een kiepraam. Daarnaast laat de Dierenbescherming weten dat het in sommige gevallen veel slechter af kan lopen. Hierom waarschuwt de Dierenbescherming: “Heb je een kiepraam open staan? Zorg voor raambeveiliging, zoals een rooster. Een handdoek tussen het kiepraam kan ook al iets helpen.”

#waarschuwing In Angelslo zat een katje klem in een kiepraam. Onze Dierenambulance Zuidoost Drenthe ging op deze melding…

Geplaatst door Dierenbescherming op Woensdag 22 juli 2020

Lees ook: Kattenliefhebbers opgelet: deze planten zijn giftig voor je kat

Bron: LINDA | Beeld: Unsplash