Dierendag! Zo leg je je huisdier vandaag in de watten

Heb jij je huisdier vandaag al extra verwend?

Het is weer zover: vandaag is dierendag. En dat betekent dat honden, katten, goudvissen en salamanders door het hele land in de watten worden gelegd. Een extra snack, een krabbel over de kop, en je trouwe viervoeter is weer helemaal blij. Maar alleen maar extra lekkers toestoppen is natuurlijk niet de meest gezonde optie. Wij zetten een paar alternatieven op een rij.

Feest voor huisdieren

Voor alle vrolijke viervoeters, geschubde vrienden of andere beestjes die we als huisdieren houden is het vandaag weer feest. Over de hele wereld wordt vandaag, op dierendag, namelijk stilgestaan bij huisdieren en dierenwelzijn. Deze dag is voor veel huisdieren een feest van lekker eten en extra snoepjes, maar dat is natuurlijk niet de meest verantwoorde manier om met je favoriete dier om te gaan. Gelukkig zijn er veel andere manieren om je waardering te laten blijken.

Leuke traditie

Begin deze dierendag bijvoorbeeld een leuke traditie. Zoek de mooiste foto’s uit die je het afgelopen jaar van je huisdier hebt gemaakt, en laat hier een mooi fotoboek van drukken. Of ga als klap op de vuurpijl gezellig samen met je huisdier op de foto! Je kunt het zo professioneel maken als je zelf wilt. Zolang het voor Fikkie of Minoes ook maar leuk blijft, natuurlijk.

Actieve aandacht

Natuurlijk kun je je pup of poes een keer extra aanhalen of knuffelen, maar je huisdier houd je sowieso gelukkig met een extra rondje spelen. Dit heeft als extra voordeel dat het je huisdier fit houdt. Een snack is leuk, maar met een extra wandeling of speelsessie houd je de spieren en gewrichten van je huisdier in topstaat. En daar hebben ze op de lange termijn het meeste profijt van. Met een nieuw speeltje erbij kan het geluk van je favoriete beestje helemaal niet meer op!

Selfcare voor je huisdier

Denk ook eens aan hoe je het liefst voor jezelf zorgt: naast lekker eten en een goede wandeling of sportsessie is het net zo lekker om heerlijk te ontspannen op de bank of  in bed. Voor je huisdier geldt dat net zo. Maak dus die konijnenkooi een keer extra schoon,  zorg voor een paar nieuwe plantjes in je aquarium en fleur de dag van je dier extra op.

Lees ook: Swipen maar: Duits asiel plaatst huisdieren op Tinder

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Pexels, Snapwire