Deze dingen zou je nooit op je aanrecht moeten bewaren

Aha, zo haal je het meeste uit je keuken

Het is zo makkelijk: gewoon alles op je aanrecht neerzetten. Alles binnen handbereik, een mooi aanzicht met potten en apparatuur – maar het kan ook hartstikke averechts werken. Deze dingen moet je daarom nooit op je aanrecht bewaren.

1. Kruiden

Potjes met kruiden: het is een kleurrijk geheel om naar te kijken. Maar het is veel beter om ze niet op het aanrecht te bewaren. Zeker in de buurt van je gasstel is een slechte plek voor je specerijen. Dat komt omdat hitte ervoor zorgt dat je kruiden flink wat smaak verliezen. Zelfs direct zonlicht kan hier voor zorgen. Bewaar je kruiden dus op een koele, donkere plaats.

2. Elektronica

Het kan zo verleidelijk zijn om op de tablet je favoriete serie aan te zetten terwijl je groenten aan het snijden bent. Maar: ongeluk zit in een klein hoekje. Houd je smart-speakers, tablets, en telefoons dus liever bij het aanrecht weg.

3. Weinig gebruikte apparatuur

We kennen het allemaal: vol goede moed besluit je om je eetpatroon te verbeteren en zet je pontificaal een blender op je aanrecht voor alle gezonde smoothies die je gaat maken. Maar uiteindelijk komt daar niet veel van terecht en blijft die blender ongebruikt staan. Tip: berg deze gewoon weer op. Te veel spullen op je aanrecht zorgen alleen maar voor onrust in de keuken.

4. Papieren

Je komt binnen met de post en sorteert deze direct op het aanrecht. Uiteindelijk ligt je aanrecht na een week vol met junkmail en is het echt bruikbare oppervlak een beetje zoek. Maak daarom op een andere plek in je huis een vaste plek voor je post. Voorkomt ook weer vetvlekken op belangrijke brieven.

5. Junkfood

En ten slotte: het ligt zo voor de hand. Als je continu vanuit je ooghoek een hoop suikerige snacks ziet liggen, dan is het flink lastig om niet direct te snaaien. Houd lekkers dus liever achter een gesloten deur. Hoe leuk zo’n pot vol snoepgoed ook staat: het komt je gezondheid niet ten goede.

Lees ook: Dit veelgebruikte keukenapparaat is een van de vieste plekken in huis

Bron: Family Handyman | Beeld: Pexels, Jessica Lewis