Déze dingen zou je eigenlijk nooit op zolder moeten bewaren!

 

Bewaar jij deze spullen op zolder?

De zolder, bij de meeste mensen is het een soort verzamelplaats van troep die we liever niet in het oog hebben staan. Zeker bij een verhuizing wordt een groot deel van je oude spullen naar een hoek op zolder verbannen waar ze de komende jaren liggen te verstoffen. Handig hoor, een zolder, maar wist je dat er een aantal dingen zijn die we er massaal neerleggen maar er eigenlijk helemaal niet horen? Dus, ga even met deze lijst de trap op, want dít mag je absoluut niet op zolder bewaren! 

  1. Elektrische apparaten: de zolder is niet bepaald een plek waar het klimaat goed wordt gereguleerd, het is er vaak snikheet en vochtig. Niet de beste combinatie voor je electronica, bewaar deze op een koele en droge plek.
  2. Fijne stoffen: oude kleren die je graag mooi wil houden kan je het beste niet op zolder bewaren. Motten, insecten, vocht en warmte zorgen ervoor dat de tere stoffen binnen no-time uit elkaar vallen. Wol, zijde, leer, (nep)bont, vintage kleren en trouwjurken: bewaar dit op een donkere, koele en droge plek in je kledingkast.
  3. Houten meubilair: dit kan snel gaan schimmelen, zonde! En dan kan je boenen wat je wil, maar dat krijg je er niet zomaar meer af.
  4. Matrassen: insecten, vocht en temperatuurschommelingen: funest voor je matras.
  5. Belangrijke papieren, foto’s of kunst: veel mensen hebben belangrijke administratie in een doos op zolder liggen, maar dit is niet de slimste keuze. Hier kunnen ze nat worden en gaan schimmelen en dan kan je ze wel weggooien. In een kast dus en zeker niet op zolder!
  6. Ontvlambare materialen: Dit spreekt voor zich, maar er zijn genoeg mensen die schoonmaakproducten, verf, terpentine, of zelfs vuurwerk op zolder bewaren. Daar is het veel te warm voor. In de garage ermee!

Deze tip bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash