Dit appartement werd 70 Jaar geleden verlaten en is nu stukje levende geschiedenis. Wat ze binnen aantroffen is waanzinnig!

In dit appartement stond 70 jaar lang de tijd stil

Bedekt onder het stof en vol met schatten uit de vorige eeuw lijkt dit appartement in Parijs wel een reis terug in de tijd. Het appartement is namelijk al 70 jaar lang onaangeraakt. Het werd drie jaar geleden ontdekt nadat de eigenaresse in 2010 op 91-jarige leeftijd overleed. De eigenaresse, Marthe De Florian, vluchtte uit Zuid-Frankrijk vlak voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Ze keerde nooit terug en 70 jaar later ziet het eruit alsof niemand ooit ook nog maar een voet binnen heeft gezet.

Het pand werd gevonden in de buurt van een kerk in het 9e arrondissement van de Franse hoofdstad, tussen de rosse buurt Pigalle en Opera. Experts zijn ingehuurd om een inventaris te maken van haar bezittingen. Zij vonden ook een schilderij van de 19e eeuwse Italiaanse kunstenaar Giovanni Boldini dat erg kostbaar is. Een expert zei dat het was als ‘stuiten op het kasteel van Doornroosje waar de tijd stil heeft gestaan sinds 1900’. “Er hing een geur van oud stof”, zei Olivier Choppin-Janvry, die de ontdekking deed.

Dit is, of beter gezegd was de woonkamer. Bekijk nog meer bijzondere foto’s op de volgende pagina.


Pagina 1/2