Dit is waarom een hond achter zijn eigen staart aan rent

Er zijn meerdere redenen voor

Als je hond druk begint te kwispelen wanneer jij thuiskomt, weet je dat hij dat doet omdat hij blij is dat je er weer bent. Maar je viervoeter kan, naast blijdschap, ook andere dingen met zijn staart. Want waarom rent een hond bijvoorbeeld achter zijn eigen staart aan?

Redenen

We zijn dol op filmpjes met honden en vinden het dan ook mega grappig wanneer we een hond rondjes zien draaien om zijn eigen staart te pakken te krijgen. Maar waarom doen trouwe viervoeters dit eigenlijk? Het kan verschillende redenen hebben en dat hoeft niet altijd positief te zijn.

Zo kan het een teken van verveling zijn, maar het kan ook met stress te maken hebben. Je hond kan bijvoorbeeld last hebben van verlatingsangst. Daarnaast kan het een teken van opwinding zijn als je hond bijvoorbeeld de deurbel hoort of weet dat-ie wordt uitgelaten.

Opletten

Een andere mogelijke reden is de gezondheid van je huisdier. Zo kan je hond misschien last hebben van parasieten in zijn staart en rent hij er achteraan om in de jeukende plek te kunnen bijten. Zie je je hond regelmatig happen naar zijn staart? Hou dit dan goed in de gaten.

Bij puppy’s is het weer een ander verhaal, want pups rennen vaak achter hun staart aan uit speelsheid. Ze willen als het ware hun ‘prooi’ te pakken krijgen. Aha!

Lees ook: Aha: dit probeert je hond jou te vertellen met zijn staart

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash