Heb jij ook zo’n bloedhekel aan regen? Dit zijn de natste en droogste dagen van de week


Niet elke dag is even nat

Je stapt op je vrije dag de deur uit en nog geen straat verder begint het kei- en keihard te gieten. Pech? Of is het zo dat de kans op regen op sommige dagen van de week groter is dan op andere? Lees dus vooral verder als je wilt weten op welke dag je die picknick of barbecue het beste inplant.

Nat, natter, natst

Nederland is een nat land. Daarover geen twijfel. Er klettert jaarlijks zo’n 900 millimeter neerslag uit de lucht en er zijn meer droge dan natte dagen. De natste van allemaal? De zaterdag. Als je naar het aantal gevallen millimeters kijkt tenminste. De zaterdag is daarnaast ook vaker nat dan droog – op meer dan de helft van alle zaterdagen valt regen of andere neerslag. De woensdag is ongeveer vergelijkbaar en ook de zondag is vaak regenachtig. Pech in de weekenden dus.

Natte donderdag

Donderdag is over het algemeen ook geen goede dag om je boswandeling te doen. Als je puur kijkt naar het aantal millimeters valt er op de donderdag gemiddeld iets minder dan op de zaterdag en woensdag. Het regent daarentegen wel vaker op deze dag. Ter illustratie: op bijna 60% van de donderdagen in 2020 moesten de Nederlanders hun paraplu opsteken.

Droogste dag

Nu weet je in ieder geval welke dag je het beste binnen op de bank kunt Netflixen. Maar wil je toch een lekkere buitenactiviteit inplannen? Doe dit dan op maandag of dinsdag. Want hoewel vrijdag de afgelopen jaren vaak de droogste dag was, zeggen de meest recente cijfers dat het begin van de week droger is.

Lees ook: Zolang moet je in de zon liggen om vitamine D aan te maken

Bron: Max Vandaag | Beeld: Pixabay, Free-Photos