Dit zijn de drie meest georganiseerde sterrenbeelden

Te laat komen of iets kwijtraken? Het zal deze mensen niet snel overkomen

Een opgeruimd bureau, een huis vol handige opbergsystemen en een keurig bijgehouden to-do-list. Het is kenmerkend voor mensen met deze drie sterrenbeelden, want volgens de astrologie zijn zij ontzettend georganiseerd. Klopt het voor jou?

Maagd (23 augustus – 22 september)

De Maagd wordt vaak de control freak onder de sterrenbeelden genoemd. Mensen met dit sterrenbeeld letten altijd op de details. Van een stijlvolle outfit tot een gezellig verjaardagsfeest: een Maagd zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Hun drang om alles te plannen, te sorteren en te coördineren vinden sommige mensen wat overdreven. De Maagd bedoelt het echter altijd goed. Diep vanbinnen is dit sterrenbeeld juist zo georganiseerd om andere mensen van dienst te kunnen zijn. Maagden vinden het ontzettend leuk en belangrijk om andere mensen te helpen. Ze lezen graag dat opstel voor je na om spelfouten eruit te halen, verschuiven de meubels in je huis om het geheel wat gezelliger te maken of geven je baktips om je zelfgebakken cake te perfectioneren. Met hun oog voor detail willen ze niet alleen hun eigen leven, maar ook dat van anderen op rolletjes laten lopen.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Voor de Steenbok draait het allemaal om efficiëntie. Steenbokken stellen zichzelf ambitieuze doelen en houden er een strakke planning op na om deze te behalen. Als ze daarvoor om zeven uur ‘s ochtends in de sportschool moeten staan of tot in de late uurtjes een avondcursus moeten bijwonen, dan is dat maar zo. Discipline heeft de Steenbok zeker. Iedere dag is weer een kans om dichterbij die doelen te komen. Geen wonder dus dat ook dit sterrenbeeld een van de meest geordende is. Ze zullen niet snel een foutje maken in hun planning of kostbare tijd verspillen aan het zoeken naar spullen.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Aangezien Vissen voor de buitenwereld vaak dromerig en ietwat chaotisch overkomen, verbaast het je misschien om dit sterrenbeeld ook in het rijtje te zien staan. Toch houden Vissen van een goed georganiseerde omgeving. Mensen met dit sterrenbeeld vinden een opgeruimd huis bijvoorbeeld erg belangrijk. Het geeft hen rust in hun hoofd en een gevoel van stabiliteit. Juist omdat Vissen razendsnel van ideeën, dromen en opvattingen wisselen, hebben ze enige structuur nodig in hun leven. In tegenstelling tot de Maagden en Steenbokken zijn Vissen er niet per se op gebrand om hun doelen te bereiken. Ze gebruiken hun organisatiekunsten vooral om hun hoofd leeg te maken en grip te krijgen op hun veelbewogen leven.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn het slechtste in liegen

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash