Dronken vrouw met zes kinderen in de auto door politie van de weg geplukt

De vrouw reed dronken op de snelweg

Dronken achter het stuur stappen, terwijl er zes kinderen in de auto zitten. Je zou denken dat het een slecht bedacht scenario is, maar in Lelystad gebeurde het gisteren echt. Van donderdagnacht op vrijdag plukte de politie de dronken vrouw van de A6 in Lelystad. Het jongste kind was pas 1 jaar oud.

Dronken

Van donderdagnacht op vrijdag haalde de politie een dronken vrouw van de snelweg. De vrouw reed op de A6 bij Lelystad en had zes kinderen in de auto. Uit de blaastest en het extra onderzoek dat ze onderging, bleek dat ze vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had geconsumeerd. Waarom de vrouw zoveel had gedronken? Volgens Omroep Flevoland was de vrouw eerder die avond op een feestje geweest.

Rijbewijs ingenomen

Agenten namen het rijbewijs van de vrouw in en namen haar na de blaastest mee naar het bureau. De agenten maakten daarnaast een zorgmelding. Of de kinderen in de auto ook de vrouws eigen kinderen zijn, is niet bekend.

Melding

De politie raakte de vrouw op het spoor nadat een melding binnenkwam over een slingerende auto op de A6. De melder kon de precieze locatie continu doorgeven, omdat hij of zij de auto volgde. In Lelystad kon de politie de vrouw van de weg halen.

Lees ook: Politieke meerderheid in Rotterdam toch voor totaal vuurwerkverbod

Bron: NOS | Beeld: Unsplash