Handig: hier kun je eucalyptusolie allemaal voor gebruiken

Wist je al dat eucalyptusolie een geneeskrachtige eigenschap heeft?

Eucalyptusolie is een goedje dat je altijd in de kast moet hebben. De aroma van de 100 procent natuurlijke etherische olie heeft namelijk een krachtige werking en kan voor verschillende dingen gebruikt worden. Van huidverzorging tot anti-roos: wij noemen ze voor je op!

1. Huidverzorging

Wist je dat eucalyptusolie een reinigende en geneeskrachtige eigenschap heeft? Het is daardoor een goede toevoeging voor bij je huidverzorging.  Het vermindert namelijk schadelijke bacteriën op de huid en verwijdert vuil uit poriën. Een paar druppels doet al wonderen!

2. Luchtverfrisser

Eucalyptus heeft een aangename geur waardoor het elke ruimte fris laat ruiken. Ook verdrijft het nare geuren in een ruimte. Voeg 15 tot 20 druppels olie toe aan jouw geurolie of geurspray. Even goed roeren of in laten trekken en gebruik de stokjes of spray zoals je het normaal ook altijd doet.

3. Helpt bij benauwdheid

Een natuurlijke eigenschap van eucalyptusolie is dat het verdampt. Dit heeft een aangenaam effect op je luchtwegen, omdat deze hierdoor geopend worden. Wanneer je benauwd bent of problemen hebt met ademen, kun je in dat geval het beste stomen. Hoe je dit doet: doe in een bak met heet water drie druppels olie. En ga hierboven hangen om te stomen. Of maak een smeersel van drie druppels olie met dertig milliliter basisolie (amandel of kokos). Roer dit goed en smeer het op je borst en/of keel.

4. Bij pijnlijke spieren

Eucalyptus heeft een verkoelend effect en kan voor een verlichting van pijn zorgen. Meng de eucalyptusolie met een draagolie en smeer het op de benen. De eucalyptus verwarmt de spieren waardoor het niet meer pijnlijk aanvoelt.

5. Anti-roos

Heb je een jeukende hoofdhuid en veel last van roos? Eucalyptus verzacht ontstekingen en beschermt de huid. Het werkt dus prima als middel voor anti-roos. Hoe je dit doet: neem 2 eetlepels kokos- of amandelolie. Voeg hier 4 druppels eucalyptusolie aan toe. Breng het aan op de hoofdhuid en laat het twintig minuten intrekken. Spoel het daarna grondig uit.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je verse eucalyptus aan de douchekop hangt

Bron: Miraflor, Well + Good | Beeld: Pexels