Door deze fout kan een bos bloemen sneller verwelken

bloemen

Je boeket gaat een stuk langer mee als je deze fout voorkomt

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van een verse bos fleurige bloemen in huis. Maar let goed op waar je het boeket plaatst. Dit kan namelijk erg veel invloed hebben op de levensduur van je bloeiers.

Keukentafel of aanrecht

Heb je een prachtige bos bloemen gekregen of in huis gehaald? Dan hoop je natuurlijk dat ze een aantal dagen mooi blijven staan. Naast het schuin afsnijden van de stelen is er daarom nog een stap die je moet ondernemen om goed voor je boeketje te zorgen: hem op de juiste plek plaatsen. En dat is liever niet in de buurt van een fruitschaal. Let dus op wanneer je een bloemetje in de keuken of op de keukentafel wilt zetten.

Ethyleen

Fruit geeft namelijk een geur- en kleurloos gas af met de naam ethyleen (of etheen). Ethyleen versnelt het rijpingsproces van fruit. Dit gas is voor mens en dier niet giftig, maar voor bloemen wél. Je bos bloemen in de buurt van je fruitvoorraad plaatsen is daarom geen goed idee. Voornamelijk appels en peren kunnen je boeket heel snel laten verwelken door hun afgifte van ethyleen.

Direct zonlicht

Nog een factor waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een vaas bloemen is direct zonlicht. Ook volop in het zonnetje staan is namelijk niet goed voor de levensduur van de bos bloemen. Zoek dus een mooi plekje op in huis waar je boeket – zonder direct zonlicht en zonder fruit – nog dagenlang de show kan stelen.

Lees ook: Waarom je een aspirine in het water van je bos bloemen moet doen

Bron: PureWow | Beeld: Pexels