Deze fouten in je interieur zorgen ervoor dat het er rommelig uitziet

Deze interieurfouten gaan we voortaan vermijden

Een interieur zegt veel over jou als persoon. En wanneer er iemand op bezoek komt, willen we ons huis er natuurlijk zo goed mogelijk uit laten zien. Toch zijn er een paar interieurfouten die ervoor zorgen dat je woning er rommelig uitziet. Tenminste, als we interieurontwerpers moeten geloven. Zij vinden onderstaande dingen namelijk een absolute no-go!

1. De verkeerde maat van een tapijt

Ben jij ook een voorstander van warme voeten? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een tapijt bij je bed of bank liggen. Volgens interieurontwerper Audrey Kuether is de verkeerde maat van een tapijt een van de meest voorkomende fouten. Audrey: “Ik zie vaak tapijten die niet helemaal onder het meubel passen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte uit proportie lijkt.” Het is dus belangrijk dat je tapijt helemaal onder het meubel past.

2. Te veel meubilair in een ruimte

Wanneer je een open ruimte hebt, wil je deze het liefst volstoppen met meubels. Een bank, een eethoek, een boekenkast en ga zo maar door. Helaas zorgt een overschot aan meubilair ervoor dat je woning veel kleiner aanvoelt. Volgens interieurontwerper Emily Henderson is het daarom belangrijk om negatieve plekken te maken waar je geen meubilair in hebt staan. “Dit zorgt ervoor dat je minder het idee hebt dat je opgesloten zit”, legt Emily uit.

Lees nog meer interieur tips op de volgende pagina!