Man bouwt garage om tot volledig huis voor zijn moeder

garage
Verbazingwekkend dat dit huisje eerst een garage was

Wat doe je als je zoontje wordt geboren en oma wel wil oppassen? De meeste mensen zullen hun (schoon)moeder niet zo gauw in huis nemen, maar deze man wist daar een slimme oplossing voor te bedenken. Hij bouwde zijn garage om tot een volledig functionerend huis waar zijn moeder nu in woont. Het resultaat is verbluffend!

Deze man weet van een kleine garage een ruim huis te maken.

Tiny house

Martin Brown uit Portland is een handige man, dus wanneer zijn moeder aanbiedt om op zijn zoontje te passen besluit hij om een zogenaamd tiny house voor zijn moeder te bouwen. Hij bouwt zijn garage om tot een huisje waar één persoon gemakkelijk in kan wonen. De betonnen vloer laat hij zitten, maar verder verandert hij alles. Omdat de garage dicht bij twee huizen staat, heeft hij besloten om alleen ramen aan de voorkant en in het dak te plaatsen, zodat er genoeg privacy blijft. Door de grote openslaande voordeuren lijkt het huisje alsnog veel ruimte te hebben.

Huis

Als je binnenkomt in het huisje zie je een klein woonkamertje met een bank en salontafel. Daar achter zit een nog vrij ruime keuken waar zelfstandig kan worden gekookt. Ook zit er een volledige badkamer in. Door een ruimtebesparende trap te plaatsen waar de tredes om en om zijn geplaatst, bespaart Martin veel ruimte. Bovenaan de trap zit een loft met een tweepersoons bed en een kast. Alles wat een persoon nodig heeft, dus!

13 vierkante meter

Een woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer op maar 13 vierkante meter? Ja, het is Martin Brown gelukt. Het huis ziet er ruim uit dankzij de grote openslaande deuren, dus als je binnen zit lijkt het helemaal niet alsof je in een klein huisje zit. Oma woont daarom ook met veel plezier in dit leuke huisje, want hoewel ze dichtbij haar kleinkind woont, heeft ze toch nog alle zelfstandigheid.

Bekijk de video hier:

Lees ook: Dit gebouw lijkt normaal, maar als je van bovenaf kijkt zie je iets geks

Dit bericht later lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube | Beeld: Videostill