Gaten in je kleren? Met deze tips voorkom je om schade in je kledingkast


Volg deze tips om gaten in je kleren tegen te gaan

De boosdoeners van al die gaten in je kleding? Motten. En hoewel motten geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, brengen ze wel enige schade toe in huis. We hebben het hier over gaten in kleding, tapijt, stoffen. En de schade kan heel snel toenemen door de vele eitjes die ze leggen.

Motten in de kledingkast

Zolang motten buiten blijven zal je er geen last van hebben. Heb je motten ontdekt in je huis dan is het belangrijk dat er snel en effectief wordt gehandeld. Het bestrijden is alleen maar extra werk en er is tenslotte al schade ontstaan door deze beestjes. Volg de tips op om ze te bestrijden maar ook om motten te voorkomen.

Tips tegen motten

Motten komen af op wolvezels, die vezels zijn veel te vinden in je kledingkast. Ook houden ze niet van zonlicht dus daar wordt je kledingkast alleen maar aantrekkelijker van. Om ze te voorkomen is het belangrijk dat je kast goed schoon is. Als je in een oud huis woont, zorg dan ook dat er geen resten van bont, veren en vogelnesten zijn. Was je kleding regelmatig zodat er geen eitjes uit kunnen komen of stop het desnoods in een tas of zak. Hiernaast houden ze niet van fris geurende planten zoals lavendel en rozemarijn. Stop dus wat verse takjes of gedroogde varianten in je kast zodat het goed gaat ruiken naar de planten.

Anti-motten papier

Oei, heb je al last van motten in huis? Probeer dan anti-motten papier. De motten en larven raken verlamd door de chemische stof dat het papier bevat. Hiernaast zijn de mottenballen ook goed te gebruiken door de chemische stof die een sterke geur afgeeft voor de motten, de meeste mensen kennen deze wel. Je kleding verpakt bewaren is een mogelijkheid maar ook is het verstandig om de zakken een paar dagen in de diepvries te plaatsen. Zo gaan de motteneitjes kapot. Probeer het uit met de tips en hopelijk is je huis straks anti-motten.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!