Gebruik deze 5 tips als je een klein huis groter wilt laten lijken! Wie niet sterk is moet slim zijn!

Laat een klein huis groter lijken dan het is

“Wie niet sterk is moet slim zijn!”. Het is een bekend en vooral ook een wijs spreekwoord. In de huidige tijd is het kopen of huren van een luxe groot huis alleen weggelegd voor je als je over een goedgevulde portemonnee beschikt. Ook de huizenprijzen stijgen al enige tijd weer, sterker nog in sommige gevallen rijzen ze zelfs weer de pijn uit.

De trend is dus eigenlijk dat we steeds kleiner gaan wonen met elkaar en hoe zorg je er nou voor dat je huis of appartement er dan wat groter uitziet dan dat het in werkelijkheid is? Daar zijn gelukkig allerlei slimme trucjes voor en we hebben er vijf op een rij gezet voor je.

1. Een wit interieur
Kies voor een wit interieur als je je woonruimte groter wilt laten lijken dan hij in werkelijkheid is. Kies voor een lichte basis en verf eventueel ook alle muren en het plafond wit. Als je helemaal voor de overtreffende trap wilt gaan, dan kun je ook voor een witte vloer kiezen. Wit creëert een gevoel van ruimte, dus maak er optimaal gebruik van!

2. Gebruik multifunctionele meubels
Als je klein woont is creativiteit een handige eigenschap. Er zijn gelukkig steeds meer multifunctionele meubels, denk aan uitklapbare tafels, maar bijvoorbeeld ook aan slaapbanken. Je kunt daarnaast ook zelf multifunctioneel denken. Als je bijvoorbeeld in een studio woont, dan zou je ook met een gordijn op een slimme manier de verschillende ruimtes kunnen afscheiden. Er zijn allerlei manieren te bedenken om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Creatief zijn is hierbij het devies! Bekijk snel de andere drie tips op de volgende pagina!


Pagina 1/2