Ze legt een gebruikt theezakje in haar tuin en kijk wat er allemaal gebeurt!

Zo wordt tuinieren wel héél makkelijk

Tuinieren is niet voor iedereen weggelegd. Er wordt niet voor niets gezegd dat je ‘groene vingers’ moet hebben om goed te kunnen tuinieren. Toch is er een heel simpel product dat het werken in je tuin wel een stuk makkelijker maakt. Het enige dat je namelijk nodig hebt is wat gebruikte theezakjes. Geloof ons, na het zien van deze tips gooi jij je theezakjes nooit meer weg!

Een gebruikt theezakje is een wondermiddel voor je tuin.

Zaden opkweken

Het opkweken van verschillende zaden kan een behoorlijke uitdaging zijn. De reden hiervoor is omdat de meeste zaden heel vaak niet ontkiemen, ondanks alle liefde en zorg die je er in stopt. Gelukkig hebben we een simpele manier gevonden om jouw tuin om te toveren in een plantenparadijs. Het enige dat je namelijk in de aarde hoeft te stoppen is een gebruikt theezakje.

Meer voedingsstoffen

Door een theezakje toe te voegen aan de aarde in je tuin, krijgt de aarde extra voedingsstoffen. Theeblaadjes bevatten tannine en voedingsstoffen dat natuurlijke meststoffen zijn voor de grond. Het zakje zelf is gemaakt van vezels van de stengels van de abaca plant. Dit is een bananensoort die een vezel oplevert en waar theezakjes van worden gemaakt. De thee zal makkelijker oplossen in de aarde, wat een gezondere groeiomgeving voor je bloemen en planten creëert.

Ongedierte

De theezakjes houden ongedierte op afstand. Gebruikte theezakjes en ook koffiedik helpen om ongedierte uit de buurt van je bloemen en planten te houden. De geur verjaagt het ongedierte die graag een hapje van jouw dierbare planten eten.

Benieuwd wat een theezakje nog meer voor je tuin kan doen? Kijk dan snel verder op de volgende pagina en bekijk de video met de instructies voor je tuin.


Pagina 1/2