Geef nooit meer geld uit aan vaatwastabletten, zo maak je ze heel makkelijk zelf! Het is echt heel simpel!

Nooit meer vaatwasmiddelen kopen!

We vinden het heerlijk om een vaatwasser te hebben, maar worden wel een beetje moe van de kosten van vaatwasmiddelen. Heb jij dat ook? Dan is deze tip iets voor jou!

Een vaatwasser hebben is echt een geschenk uit de hemel want geef toe: niemand vind het leuk om iedere dag af te wassen! Helaas is een vaatwasser hebben ook niet echt zonder enige problemen; het wordt met al die vaatwastabletten al gauw een hele dure bedoening. Een doosje met tabletten voor in de vaatwasser kost namelijk al gauw zo’n tien euro. Dat is niet niks en daarom hebben wij besloten om dit goedkope en super makkelijke recept voor je eigen vaatwastabletten met jullie te delen!

Dit heb je nodig:

  • IJsblokjesvorm
  • 250 ml afwasmiddel
  • 130 gram baking soda
  • 100 gram zout
  • 120 ml citroensap

Zo maak je het:

Neem een grote kom en meng hierin de baking soda en het zout. Voeg vervolgens traag het citroensap toe terwijl je blijft roeren. Blijf roeren totdat je een mengsel krijgt dat glad is en aan elkaar kleeft. Nu heb je vaatwaspoeder gemaakt! Wil je dit zo gebruiken, bewaar het dan in een afgesloten pot en gebruik 1 eetlepel per vaatwasbeurt. Wil je vaatwastabletten? Neem dan het mengsel, voeg hier afwasmiddel aan toe en meng tot het een romig en glad geheel wordt. Druk dit in de ijsblokjesvorm en laat het een dag uitharden. Bewaar de vaatwastabletten in een afgesloten pot en gebruik 1 blokje per afwasbeurt.


Pagina 1/1