Hoeveel geld is jouw kat waard?

Dit zijn de vijftien duurste kattenrassen

Liefde valt niet uit te drukken in geld, ook niet je liefde voor je kat. Toch moet je soms flink in de buidel tasten als je een bepaald kattenras wilt bemachtigen. Dit zijn de vijftien duurste kattensoorten die er zijn.

15. Japanse Stompstaartkat

Prijs: €500 – €1.320 
Waar de naam van dit kattenras vandaan komt is niet zo verrassend: de staart van de Japanse Stompstaartkat is inderdaad kort en lijkt soms wel op een stompje op de rug. Wat de kat daarnaast kenmerkt is dat de voorpoten korter zijn.

14. Siberische kat

Prijs: €900 – €1.400
Volgens deskundigen stampt de Siberische kat af van de Noorse boskat en van de Maine Coon. De Siberische kat is een ras dat al erg oud is en daarom kent deze kat ook geen misvormingen door overmatig doorfokken.

13. Toyger

Prijs: €1.200 – € 1.650
Het Toyger-ras is een relatief jong ras. De ontwikkeling van de Toyger-kat begon in 1980 toen Judy Sudgen via selectief fokken probeerde het vlekkenpatroon van een aantal van haar katten te verhelderen, daardoor heeft de kat wat weg van een minitijger.

12. Exotic

Prijs: € 1.230 – € 1.650 

De exotic is de kortharige versie van de Perzische kat en wordt ook wel ‘de Perzische voor luie mensen’ genoemd. Waarom? Omdat de vacht van dit beestje korter is en daardoor makkelijker te onderhouden is. 

11.  Schotse vouwoorkat

Prijs: €1.700 – € 1400
De naam van de kat geeft het eigenlijk al weg: deze huistijger werd voor het eerst gespot in Schotland. Ook dit ras is nog relatief jong. De kat dook op aan het begin van de jaren 60 en is naar verluidt het resultaat van een spontane mutatie. De Schotse vouwoorkat is met name populair in Japan, omdat de oortjes en het ronde gezicht van de kat sprookjesachtig ogen.

De kattensoort is echter in Nederland verboden, omdat de kat wordt gezien als een ‘mismaakte’ kat. Niet zozeer om het uiterlijk van het beestje, maar door de pijn die het diertje kan lijden. De kat dankt zijn vouwoortjes aan een erfelijke aandoening die het kraakbeen aantast. Deze aandoening kan ook leiden tot misvormde poten en kreupelheid. Vrijwel alle katten krijgen daarnaast last van gewrichtsontstekingen.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2