Ho, ho, ho eens: je bent gelukkiger als je vroeg kerstversiering ophangt

kerstversiering-gelukkiger

Wat een goed nieuws!

Heb je Kerstmis al groot in je kalender aangekruist? Nog een paar maandjes en we mogen de kerstversiering weer van zolder halen. Toch is het helemaal niet erg als je dit veel eerder doet, blijkt uit een Brits onderzoek. Mensen die al vroeg in het jaar hun kerstversiering ophangen, zijn namelijk veel gelukkiger.

Veel gelukkiger

Of je nu je huis subtiel versiert of (Jingle Bell, Jingle bell, Jingle) all the way gaat: jij staat heel vrolijk in het leven. Dit toont een Brits onderzoek van psychoanalist Steve McKeown en psychotherapeut Amy Morin aan. In hun studie onderzochten ze mensen die vroeg hun huis versierden met kerstversiering. Hieruit kwam naar voren dat ze veel gelukkiger zijn dan mensen die pas later hun kerstversiering ophangen.

Nostalgie

Het is overigens goed te verklaren waarom deze mensen veel gelukkiger zijn. Volgens McKeown heeft dit namelijk te maken met de herinneringen die terugkomen als je kerstversiering ophangt. Van de boom versieren met je ouders tot het geloven in de Kerstman en het uitpakken van cadeaus: het is allemaal heel nostalgisch. Wanneer je vroeg je huis versiert, komen de nostalgische momenten ook eerder naar boven.

Meer versieringen

Enne, als piek op de kerstboom is er nog een leuke bevinding uit het onderzoek. Mensen die over de top gaan met het versieren van hun huis worden namelijk een stuk aardiger gevonden. Dus haal de kerstlampjes, kerstdorpen en kerstballen met glitters maar uit de doos, dit jaar gaan we helemaal uitpakken!

Lees ook: In de feeststemming: zo krijg je een heerlijke kerstgeur in huis

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Rodion Kutsaev