Geniaal: met deze ‘geheime’ Netflix-code’s kan je véél meer films en series kijken!

netflix

Verruim je Netflix aanbod met deze truc!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je op Netflix alles wel gezien hebt en dat je constant dezelfde series en films bij je suggesties ziet staan? Dat het soms lijkt alsof de keuze wel heel beperkt is kan kloppen, want je krijgt alleen films en series te zien die aansluiten bij jouw voorkeuren. 

Hierdoor krijg je ontzettend veel andere leuke films en series niet te zien, tenzij je op de exacte titel zoekt.

Codes
En als je niet weet waar je moet zoeken dan houdt het al snel op! Wil je die eindeloze kijk-cirkel doorbreken en echt nieuwe titels te zien krijgen? Daar is gelukkig een geweldig trucje voor. Je kan met bepaalde codes het complete Netflix-bestand zichtbaar maken zodat je zelf kan kiezen wat je kijkt, in plaats van dat je bepaalde keuzes voorgeschoteld krijgt!

Gigantische videotheek
Elk Netflix genre heeft een unieke code, die je in deze lijst kunt vinden. De pagina ‘Thrillers’ heeft bijvoorbeeld code 8933, films met Meryl Streep vind je onder code 74188 en ‘Nederlandse Films’ hebben code 10606. Alle films, series en documentaires zijn zo in categorieën opgedeeld. Met een lijst van alle codes kun je dus eindeloos rondstruinen in de gigantische videotheek van Netflix.

Zo werkt het
Je kan de codes als volgt gebruiken. Plak deze URL in je browser: http://www.netflix.com/browse/genre/, gevolgd door de code van de categorie waar je alles van wilt bekijken. Als je bijvoorbeeld door het bestand Nederlandse films wil bladeren ziet het er zo uit: https://www.netflix.com/browse/genre/10606. Supersimpel dus; gewoon de specifieke code achter de URL plakken en er gaat een wereld voor je open.

Let op: omdat de website continu verandert, werken sommige codes niet meer, ook kunnen er soms andere codes zijn per regio. Nog niet alle content is in Nederland beschikbaar, maar daar wordt aan gewerkt. Dan nog zijn er duizenden opties beschikbaar, daar vind je vast een geweldige nieuwe serie tussen! Veel kijkplezier!

Dit trucje bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash