Last van mieren in je tuin of zelfs in huis? Deze trucs werken!

mieren

Met deze natuurlijke en goedkope tips zijn mieren in huis verleden tijd!

In de zomer zitten we natuurlijk maar al te graag buiten. Maar zomer betekent naast veel plezier ook altijd weer een golf aan ongedierte en daar worden wij altijd wat minder vrolijk van. Vooral mieren kunnen flink wat roet in het eten gooien.

Mieren in je keuken

Zul je net zien: je loopt ’s ochtends je keuken binnen en het eerste wat je ziet is een stoet mieren of andere ongedierte die door je huis banjeren. Hoewel het maar kleine beestjes zijn, is het toch erg onhygiënisch en zitten ze binnen no-time overal. Je kunt er dan voor kiezen om gebruik te maken van allerlei bestrijdingsmiddelen, maar van al die chemicaliën in je keuken word je ook niet heel blij. Zeker niet als je ook nog eens huisdieren hebt die overal rondsnuffelen. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig!

Prullenbak

Er bestaan een hoop natuurlijke middeltjes die je helpen om de mieren te bestrijden. Enne, grote kans dat ze al in je keukenkastje staan. Voordat we beginnen, is het verstandig dat je eerst kijkt naar je prullenbak. Deze ruiken ze vaak als eerste. Het helpt om regelmatig wat baksoda in de prullenbak te doen. Vergeet deze er overigens niet uit te halen. Als je een oplossing wilt hebben die je na één keer kunt ‘vergeten’, dan kun je het beste een wattenbolletje gebruiken. Dip een wattenbolletje in een etherische olie en deponeer deze vervolgens op de bodem van de prullenbak voordat je er een afvalzak in doet.

Lopen de mieren al in huis, dan hebben we op de volgende pagina wat goede tips staan!


Pagina 1/2