Last van mieren in je tuin of zelfs in huis? Deze trucs werken!

Kaneel

Mieren hebben een uitstekende geurzin en een grote hekel aan de geur van kaneel. Voeg een halve theelepel kaneelolie aan een kopje water toe. Drenk er een watje in en gebruik het om zones waar mieren leven mee te besmeuren. Herhaal deze procedure tot de mieren verdwenen zijn. Leg hele kaneelstokjes buiten, vooral in de buurt van de deur, op de vensterbanken en andere ingangen. Je kunt de kaneelolie ook in een spuitbusje doen en de mieren te lijf gaan waar je ze tegenkomt.

Azijn

Ook azijn vinden ze afschuwelijk. Dat is goed nieuws want zo hebben we een goedkoop afweermiddeltje. Vul een spuitbus met gelijke delen water en azijn. Voeg een beetje geurolie toe, zoals citroen, dit is een andere geur die mieren niet kunnen verdragen. Goed schudden voor gebruik en vervolgens alle mogelijke toegangspunten goed besproeien. Doe dit een keer per dag tot de mieren helemaal verdwenen zijn.

Borax

Borax is een natuurlijk mineraal dat wordt gebruikt in de meeste bestrijdingsmiddelen. Borax wordt verkocht in poedervorm of als kleurloos kristalzout. Je koopt het in sommige supermarkten en anders bij de drogist of apotheker. Alles wat je nodig hebt, is een kopje met warm water, een half kopje suiker, twee eetlepels Borax en bolletjes watten. Meng al de ingrediënten samen en dip de katoenen ballen in het Borax mengsel. Vervolgens kun je de ballen neerzetten waar je maar wilt, bijvoorbeeld langs de randjes van deuren waar de mieren vaak naar binnen lopen.


Pagina 2/2

Lees ook: Aan deze symptomen herken je dat je lever aan het vervetten is

Bron: Viralmundo| Beeld: Unsplash, Salmen Bejaoui